Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Ekolojik Sürdürülebilirlik Açısından İstanbul’da Sıfır Atık Yönetimi
2022
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Dünyada nüfusun artması, plansız kentleşme ve kontrolsüz tüketim sonucunda hızla artan atık miktarı, atık yönetim uygulamalarını gündeme getirmiştir. Bu kapsamda değerlendirilebilecek sıfır atık sistemi, sürdürülebilir çevre anlayışı için bir çözüm sunmaktadır. Araştırma, ekolojik sürdürülebilirlik açısından önemi artan geri dönüşüm ve atık yönetim uygulamasını sıfır atık sistemi üzerinden İstanbul örneğinde incelemektedir. İstanbul, büyük bir metropol olarak atık oluşumu konusunda yüksek oranlarda bir hacme sahiptir. Bu durum İstanbul’da atık yönetim uygulamalarını gerekli hale getirmiştir. Araştırmada, İstanbul ilinde sıfır atık yönetimini sağlayan İstanbul Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü verilerinden yararlanılmıştır. Çalışmada Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden ulaşılan Sıfır Atık Bilgi Sistemi verileri temel altlığı oluşturmaktadır. İstanbul’da 12.700’ü kamu yerleşkesi olmak üzere 26.486 bina-tesis-firma Sıfır Atık Entegre Çevre Bilgi Sistemine kayıt yaptırmıştır. İstanbul’da oluşan atıkların geri dönüştürülmesi sonucunda çevresel ve ekonomik açıdan önemli kazanımlar sağlandığı tespit edilmiştir. Ancak İstanbul’da oluşan atık miktarına nazaran geri dönüşüm oranının henüz hedeflenen seviyeye ulaşmadığı görülmektedir. Bu kapsamda atık toplama sisteminde ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi, atık ekipmanlarının sahada yaygınlaştırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerekmektedir. Aksi takdirde atık uygulamasının tam manasıyla hayata geçirilmesi zorlaşacaktır. Sonuç olarak sıfır atık uygulamasının yaygınlaşması ile insan-mekân-çevre arasındaki uyum artacak ve ekolojik sürdürülebilirlik için ideal koşullara yaklaşmak daha da mümkün hale gelecektir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 924
Turkish Studies Social Sciences