Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 45
 İndirme 4
Paul-Louıs Sımond Ve Bakteriyolojihane-İ Osmani’nin Çemberlitaş’ta Açılışı (21 Eylül 1911)
2009
Dergi:  
Osmanlı Bilimi Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

The Ottoman medical establishment showed an active interest in Louis Pasteur‟s research. A team of specialists lead by Dr. A. Zoeros Tsalikis Pasha visited his laboratory in Paris in 1886, after which a number of bacteriological institutions and laboratories were founded in Turkey. Bilateral co-operation in the sphere of microbiology continued, and the administration of the „Imperial Institute of Bacteriology‟ (est. 1893) in Istanbul was entrusted to Dr. Maurice Nicolle, and later to Dr. Paul Remlinger, both from the Pasteur Institute. The renovated „Ottoman Institute of Bacteriology‟ at Çemberlitaş was inaugurated on the 21st of September 1911, days before the opening of the Turco-Italian war. Dr. Paul-Louis Simond, microbiologist and French navy physician, arrived in Istanbul in October 1911 to assume the directorate of both the Imperial Bacteriological and Rabies Institutes. The Balkan Wars of 1912-1913 saw an explosion of cholera in Turkey, and Dr. P.-L. Simond and his assistant Dr. Louis Pasteur Valléry-Radot were able to study this epidemic in the field. The Ottoman Institute of Bacteriology was operative not only in laboratory diagnosis, but also in the prophylactic and treatment measures towards cholera, and in combating communicable diseases endemic in the Empire. During the first Balkan War, Dr. Mehmet Kamil Berk also conducted extensive research on the cholera patients under his care at the Bezm-i alem Gureba Hospital in Istanbul. Dr. Berk collaborated with Drs. Simond and Valléry-Radot in the publication of a final report on the epidemic. Paul-Louis Simond‟s succesors at the Ottoman Institute were to be Turkish bacteriologists, after his departure in the November of 1913.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Osmanlı Bilimi Araştırmaları

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 519
Atıf : 1.050
2023 Impact/Etki : 0.073
Osmanlı Bilimi Araştırmaları