Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 5
DENİZYOLUYLA TAŞINAN EŞYALARIN GEÇ TESLİMİ HALİNDE YAPILMASI GEREKEN BİLDİRİME İLİŞKİN DEĞERLENDİRMELER
2019
Dergi:  
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Denizyolu ile eşya taşıma sözleşmesinde taşıyan aynı zamanda eşyayı gecikmeksizin teslim etmekle de yükümlüdür. Lahey Kuralları’nda veya Lahey - Visby Kuralları’nda taşıyanın eşyanın zıyaından ve  hasarından sorumluluğu düzenlenmiş; geç teslimden ileri gelen sorumluluğa ilişkin bir hükme yer verilmemiştir. Eşyanın geç tesliminden sorumluluğunun ilk defa özel olarak düzenlendiği uluslararası belge Hamburg Kuralları’dır. Diğer taraftan, eski Türk Ticaret Kanunu’ndan farklı olarak, 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nda, taşıyanın eşyanın geç tesliminden sorumluluğuna ilişkin özel bir düzenleme yer almaktadır. Bu çerçevede, TTK m.1185’te, gönderilenin eşyanın geç teslim edildiği hususunda taşıyana yapması gereken bildirime ilişkin temel esaslar düzenlenmiştir. Hamburg Kuralları’ndan tercüme edilmek suretiyle Türk Ticaret Kanunu’na aynen aktarılan bu hükmün geç teslim bildirimine ilişkin bazı boşluklar ihtiva ettiğini söylemek mümkündür. Çalışmada, eşyanın zamanında teslim edilmemesi halinde yapılacak bildirime ilişkin bazı hususlar, TTK m.1185’teki hükmün (ve hükmün mehazı olan Hamburg Kuralları Art. 19 / 5’in) ihdas edilme amacı ve Türk Borçlar Kanunu’ndaki temel esaslar çerçevesinde incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 231
Atıf : 271
İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi