Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 36
 İndirme 13
ETGAR KERET’İN “DOMUZU KIRMAK” ADLI KISA ÖYKÜSÜNÜN TAHLİLİ
2019
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

1967 yılında Ramat Gan şehrinde dünyaya gelen Etgar Keret modern İsrail edebiyatının ve sinemasının en önemli karakterlerinden birisidir. Yazar yirmi beş yaşında iken Borular (צנורות – Tsinorot) adlı öykü antolojisini 1992 yılında yayımlamış olsa da 1994 yılında yayımladığı Kissinger’a Özlemler (געגועי לקיסינג'ר - Ga‘agu‘ay Le’Kissinger) adlı ikinci öykü antolojisinden sonra İsrail edebiyatında çok önemli bir konum elde eder. İsrail toplumu tarafından kutsal sayılan siyasi, dini ve askeri değerleri alaycı bir üslupla ele alan yazar, öykülerinde aile ilişkilerinin yanı sıra dostluk ve gönül ilişkilerine odaklanmaktadır. Bazı edebiyat eleştirmenleri tarafından İsrail toplumun değerlerine zarar vermekle ve bu değerlere saygı duymamakla suçlanan Keret, öykülerinde aslında Siyonist hareket tarafından sömürülen belirli değerlere farklı ve çok daha hassas bir tutum sergilemektedir. Öykülerinde yer verdiği kahramanlar genellikle anti kahraman olarak nitelendirilir ancak bu kahramanların birçoğu içinde yaşadıkları toplumun kendilerine dayatmaya çalıştığı değer yargılarını görmezden gelir ve kendi doğrularına sadık kalır. Bu bağlamda Kissinger’a Özlemler koleksiyonunda yer alan Lişbor et Hahazir (Domuzu Kırmak) adlı kısa öyküsünün temelinde de baba-oğul ilişkisi üzerinden maddiyatçılık eleştirisi yatar. Etgar Keret, bu kısa öyküde ekonomik sistemin dayatmasını ve onun evdeki temsilcisi babanın isteğini görmezden gelen bir çocuğun olgunluğa adım atmasını işler. Birçok öyküsü sinemaya uyarlanan yazarın bu öyküsü, en meşhur öykülerinden biri olur. 

Anahtar Kelimeler:

ETGAR KERET’İN “DOMUZU KIRMAK” ADLI KISA ÖYKÜSÜNÜN TAHLİLİ
2019
Dergi:  
Nüsha
Yazar:  
Özet:

Etgar Keret, born in Ramat Gan in 1967, is one of the most important characters of modern Israeli literature and cinema. While the author was twenty-five years old, he published his story antology, “Burular” (Csinorot) in 1992, he gained a very important position in Israeli literature after his second story antology, “Letters to Kissinger” (Letters to Kissinger) in 1994, which he published. The writer, who deals with the political, religious and military values that are considered holy by the Israeli society, in his stories focuses on family relations as well as friendship and heart relations. Keret, accused by some literary critics of harming the values of the Israeli society and of not respecting these values, in his stories shows a different and much more sensitive attitude towards certain values that are actually exploited by the Zionist movement. The heroes in their stories are often referred to as anti-heroes, but many of these heroes ignore the values that the society they live in tries to impose on them and remain loyal to their own truths. In this context, Kissinger's short story, Lişbor et Hahazir, which is included in Kissinger's Desire Collection, is based on the materialist criticism of the father-son relationship. Etgar Keret, in this short story, deals with the imposition of the economic system and a child who ignores the father's desire, his representative at home, takes a step towards maturity. This story of the writer, adapted to the cinema with many stories, becomes one of his most famous stories.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Nüsha

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 176
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.075
Nüsha