Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 14
Modern Süt Sığırı İşletmelerinde Robotlu Sağım Sistemlerinin Ekonomik Açıdan Değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu derlemenin amacı, robotlu sağım sistemleri ile çalışan süt sığırı işletmeleri ekonomik açıdan değerlendirilerek süt sığırı işletmelerinin modernizasyonu üzerine robotlu sağım sisteminin etkisi, beraberinde getirdiği fırsatları ve zorlukları maliyet olarak ortaya koymaktır. Bir işletmecinin karşılaştığıtemel sorunlardan biri, işletme kapasitesini büyütmek için nitelikli ve güvenilir iş gücü teminidir. Bu sorunları gidermede otomasyona geçilmesi iyi bir çözümdür. Otomasyonu sağlamada robotlu sağıma geçiş bu yolda önemli bir adımdır. İşletmeyi kurmadan önce sistemin maliyeti, ineklerin yeni düzene nasıl uyum sağlayacağı ve robotlu bir işletmenin yönetimi vb. konularında ayrıntılı bilgiye sahip olmak gerekmektedir. Robotlu sağım makineleri ekipman ve aksesuarlarına bağlı olarak 175000-250000 $ arasında değişen bir maliyete sahiptir. İneklerin sisteme adapte olması için ortalama 6 ile 8 haftalık bir zamana ihtiyaç vardır. İşletmedeki her 55- 65 inek için 1 robot ünitesinin yeterli olduğu ve 1 robotlu sağım ünitesi ile çalışan işletmelerde 1 işçinin yeterli olduğu bildirilmiştir. Robotla yapılan süt sağım işleminde ortalama birim enerji tüketimi 0.0143kWh/kg’dır. Gelişen dünyamızda küçük aile işletmeleri önemini kaybetmekle birlikte, büyük kapasiteli işletmelerin sayıları giderek artmaktadır. Dolayısıyla büyük kapasiteli işletmelere olan eğilimin artması ile robotlu sistemler daha cazip hale gelmektedir

Anahtar Kelimeler:

The Economic Assessment of Robot Support Systems in Modern Milk Beef Businesses
2014
Yazar:  
Özet:

The purpose of this collection is to assess the impact of the robotic supply system on the modernization of the milk cattle enterprises, and the opportunities and challenges it brings with as a cost assessment. One of the basic problems an entrepreneur faces is to provide qualified and reliable workforce to increase the business capacity. Automating these problems is a good solution. The transition to the right by robots in providing automation is an important step on this path. Before establishing the business, the cost of the system, how cows will adapt to the new arrangement, and the management of a robot business, etc. It is necessary to have detailed information on the subject. Robot furniture machines have a cost ranging from $175,000 to $250,000 depending on their equipment and accessories. The cows need an average of 6 to 8 weeks to adapt to the system. For each 55-65 cow in the enterprise, 1 robot unit is sufficient, and 1 worker is sufficient in the enterprises working with 1 robot maintenance unit. The average unit energy consumption in the robot milk supply process is 0.0143kWh/kg. While small family lose their importance in our developing world, the number of large-capacity is increasing. Thus, with the increased tendency to large-capacity, robotic systems are becoming more attractive.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 395
Atıf : 811
2023 Impact/Etki : 0.027
Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi