Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 2
HAVASIZ (ANAEROBİK) ÇAMUR ÇÜRÜTÜCÜLERDE KARŞILAŞILAN İŞLETİM PROBLEMLERİ VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
2015
Dergi:  
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Havasız (anaerobik) çürütme atık ve çamur stabilizasyonunda kullanıldığı zamanlardan günümüze farklı reaktör uygulamaları ile çamurdan biyokütleye, evsel atıksudan endüstriyel atıksuya çeşitli türde atıksu-atık stabilizasyonunda ve enerji eldesinde kullanılan önemli bir biyolojik arıtım prosesidir. Konvansiyonel aktif çamur prosesi ile işletilen kentsel atıksu arıtma tesislerinin (AAT) enerji maliyetinin yüksek oranda karşılanarak tam kapasite işletilmesine olanak sağlayan havasız çamur çürütme üniteleridir. Sağladığı enerji eldesi ile arıtma tesislerini cazip hale getiren havasız prosesin ülkemizde yaygınlaşabilmesi için tasarım ve işletim özelliklerinin sahada karşılaşılan problemler ışığında iyileştirilmesi gerekmektedir.Havasız arıtma sistemlerinde ilk yatırım ve işletme maliyeti ciddi seviyelere çıkmakta, kurulan sistemin menşei yurtdışı olduğundan arıza durumlarında zaman ve para kayıpları yaşanmaktadır. Proses sırasında oluşan ve kontrolü gereken ürünler, ekipman hassasiyeti, atıksu karakterindeki baskın faktörler sebebiyle tasarımın dışında oluşan durumlar ve işletme zorlukları görülebilmektedir. Yapılan bu çalışmada Türkiye genelinde kentsel AAT bünyesinde anaerobik çamur çürütücü tesisleri ve işletimleri incelenerek karşılaşılan işletme problemleri (H2S kontrolü, köpük oluşumu, arızalar, vb), ilgili tasarım kriterleri ve çözüm önerileri sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sağlık Bilimleri; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 858
Atıf : 1.529
2023 Impact/Etki : 0.061
Konya Mühendislik Bilimleri Dergisi