Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 4
Interest Rate and Inflation: Is there a Fisher or Neo-Fisher Effect? Evidence from Turkey
2022
Dergi:  
Yönetim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this study, we empirically analyze the relationship between the interest rate and inflation within the content of the Fisher and Neo-Fisher effect for Turkey. Considering the recent elevated discussion of inflation and interest rate, our paper re-examines this relationship using an extended sample covering recent dates to address these discussions. We employ a time-varying robust causality approach, accounting for structural breaks, helping us to analyze the degree of relation between Turkey’s inflation rate and interest rate over the monthly period 2012-2021 of our research. Our main results point out a bidirectional causal relationship in the existence of the Fisher and Neo-Fisher effect in terms of the variables in the corresponding period in Turkey. However, after 2018 the Neo-Fisher effect has become more significant in Turkey. Bu çalışmada, Türkiye için Fisher ve Neo-Fisher etkisi kapsamında faiz oranı ve enflasyon arasındaki ilişki ampirik olarak analiz edilmiştir. Enflasyon ve faiz oranlarıyla ilgili son zamanlarda yükselen tartışma göz önünde bulundurulduğunda, makalemizde bu tartışmaları ele almak için yakın tarihleri kapsayan genişletilmiş bir örneklem kullanılmış, bu ilişki yeniden incelenmiştir. Araştırmada 2012-2021 dönemi aylık periyodlar için, Türkiye'nin enflasyon oranı ile faiz oranı arasındaki ilişkinin derecesini analiz etmemize yardımcı olan, yapısal kırılmaları hesaba katan, zamana göre değişen güçlü bir nedensellik yaklaşımı kullanılmıştır. Temel sonuçlarımız, Türkiye'de ilgili dönemdeki değişkenler açısından Fisher ve Neo-Fisher etkisinin varlığında çift yönlü bir nedensellik ilişkisine işaret etmektedir. Ancak 2018 yılından sonra Türkiye'de Neo-Fisher etkisi daha belirgin hale gelmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yönetim Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 977
Atıf : 9.207
Yönetim Bilimleri Dergisi