Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 10
Keban Baraj Gölü (Elazığ) Su Ürünleri Kooperatiflerine Ortak Balıkçıların Avcılıkta Kullandıkları Teknelerin Mevcut Durumu
2018
Dergi:  
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, Keban Baraj Gölü’ne avlak sahası bulunan su ürünleri kooperatifleri tarafından avcılık faaliyetlerinde kullanılan balıkçı teknelerinin yapısal özellikleri ve avcılık miktarlarını belirlemek amacı ile yapılmıştır. Keban Baraj Gölü’nde kayıtlı 310 balıkçı ve 184 balıkçı teknesi vardır. Bu balıkçı teknelerinin %98,3’ü sac (181 adet) ve %1,7’si ahşap (3 adet) malzemeden yapıldığı tespit edilmiştir. Bölgede tekne yapım malzemesi fiberglas olan tekneye rastlanılmamıştır. Avcılıkta kullanılan tekne boyları 5 - 10 m arasında değişmekte olup hepsi motorlu teknelerden oluşmaktadır. En yaygın kullanılan 7 - 8 m boyundaki teknelerdir. Balıkçı teknelerinde en fazla pancar, en az işbora motor markası kullanılmaktadır. Tekne motorların beygir güçleri 5,99 ile 60,99 hp arasında değişmektedir. En yüksek motor beygir gücü 30 - 60,99 hp ile Çemişgezek, Keban, Uzunova ve Yolüstü kooperatiflerinde kullanılmaktadır. Keban Baraj Gölü’nde avcılık faaliyetlerinde kullanılan balıkçı teknelerinde tekne başına düşen uzatma ağ miktarı ortalama 1.462 m, balık miktarı 2.609 kg, tekne başına düşen pinter sayısı ortalama 1.643 adet ve kerevit miktarı 607 kg olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The current state of the boats that the fishermen use in the hunting to the water products cooperatives
2018
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of determining the structural characteristics of fishing vessels used in fishing activities by water products cooperatives located in the Keban Baraj Lake's hunting field and the hunting quantities. There are 310 fishermen and 184 fishermen boats registered in the Lake Keban Baraj. 98.3 percent of the fishing vessels were made of sac (181 pieces) and 1.7 percent made of wood (3 pieces). There was no fiber-glass ship in the area. The boats used in hunting range from 5 to 10 meters and are all made up of motor boats. The most commonly used boats are 7 to 8 meters long. The fishing vessels use the most pancar, the least workforce engine brand. The boat engines have a horse power range between 5.99 and 60.99 hp. The highest motor horse power is 30 - 60,99 hp and is used in Cemişgezek, Keban, Uzunova and Roadstown cooperatives. The extension network volume per boat in fishing vessels used in Keban Baraj Lake is estimated at an average of 1,462 m, the fish volume is 2,609 kg, the number of pinters per boat is an average of 1,643 pieces and the quantity of curvature is 607 kg.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 829
Atıf : 1.105
2023 Impact/Etki : 0.011
Erzincan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi