Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 68
 İndirme 4
 Sesli Dinleme 1
Sosyal Medyanın Türk Aile Yapısına Etkisi
2022
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüz toplumlarında yaşanan hızlı değişim ve dönüşümler, yönetim, bilim, ekonomi vb. birçok alanı etkilediği gibi bilgi ve iletişim teknolojilerini de etkilemiştir. Özellikle son yıllarda bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmelerle birlikte internetin kullanımı da yaygınlaşmaya başlamıştır. İnternetin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medya platformları da gündelik hayatın en önemli ve vazgeçilmez parçalarından biri haline gelmiştir. Bireylerin sözlü ya da yazılı şekilde iletişim kurmasını sağlayan sosyal medya platformları, birçok alanda etkisini göstermektedir. Bu platformlardan toplumun en küçük sosyal kurumu olan aileler de etkilenmektedir. Aile yapısının ve ailenin sahip olduğu temel değerlerin değişmesine neden olan sosyal medya platformları her geçen gün tartışma konusu olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal medya birçok ülkenin aile yapısını etkilediği gibi Türk aile yapısını de etkilemekte ve özellikle aile içi iletişim, mahremiyet, boşanma ve çocuklar üzerinde olumsuz etkilerin yaşanmasına neden olmaktadır. Bu çalışmada da sosyal medyanın Türk aile yapısı üzerindeki etkileri kuramsal olarak ele alınarak çözüm önerilerinde bulunulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Social Media On Turkish Family Structure
2022
Yazar:  
Özet:

Rapid changes and transformations in today's societies, management, science, economy, etc. It has affected many fields as well as information and communication technologies. Especially in recent years, with the rapid developments in information and communication technologies, the use of the internet has started to become widespread. With the widespread use of the Internet, social media platforms have become one of the most important and indispensable parts of daily life. Social media platforms, which enable individuals to communicate verbally or in writing, show their influence in many areas. Families, the smallest social institution of the society, are also affected by these platforms. Social media platforms, which cause the family structure and the basic values of the family to change, appear as a matter of discussion day by day. Social media not only affects the family structure of many countries, but also affects the Turkish family structure and causes negative effects especially on family communication, privacy, divorce and children. In this study, the effects of social media on the Turkish family structure are discussed theoretically and solutions are offered.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.452
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi