Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 30
 İndirme 2
Gelişmiş Ülkeler ve Türkiye'de Tarım Sigortası Sistemlerinin Karşılaştırılması
2017
Dergi:  
Tarım Ekonomisi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada dünyada ve Türkiye'de uygulanan tarım sigortası sistemleri incelenmektedir. Çalışmanın amacı, Türkiye'nin tarım sigortası alanında gelişmiş ülkeler karşısındaki konumunu tespit etmektir. Sigorta sistemleri geleneksel sigortalar (tek risk sigortası, adlandırılmış risk sigortası ve çoklu risk sigortaları) ve yenilikçi sigortalar (gelir, verim, tüm çiftlik ve indeks sigortaları) olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Geleneksel sistemler daha çok özel sigorta şirketleri tarafından yönetilmekteyken, prim maliyetinin yüksek olması nedeniyle yenilikçi sigortalar devlet tarafından desteklenmektedir. Tarım sigortası prim hacmi bakımından ABD'den sonra Japonya, Kanada, İspanya ve Çin'in tarım sigortası sağlayan önemli ülkeler olduğu, Arjantin ve Brezilya'nın da tarım sigortası alanında gelişmekte olduğu görülmektedir. Dünyada ortalama olarak tarım sigortasına verilen prim desteği %50'dir. Türkiye'de tarımsal üretimlerini çeşitli risk faktörlerine karşı sigortalatan üreticilerin sigorta prim bedelinin %50'si devlet tarafından ödenmektedir. Ancak prim miktarının yükseldiği don ve kuraklık risklerinde üreticileri teşvik etmek amacıyla prim miktarına verilen destek yükselmektedir. Türkiye ile tarım sigortası alanında gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin uygulamaları kıyaslandığında Türkiye'de az sayıda üreticiyi etkileyen risklerin kapsam altına alındığı görülmektedir. Birçok üreticiyi etkileyen sistemik risklerin kapsama alınması ile ilgili çalışmalar ve uygulamalar ise son dönemde başlamıştır. Türkiye'nin son dönemlerde tarım sigortasını geliştirmek için attığı adımlar tarım sigortası alanında gelişmiş ülkeleri takip eder niteliktedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Tarım Ekonomisi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 235
Atıf : 1.543
2023 Impact/Etki : 0.162
Tarım Ekonomisi Dergisi