Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 9
 İndirme 4
MATEMATİKSEL AKIL YÜRÜTME BECERİSİNİ SINIFLANDIRMAYA YÖNELİK KAVRAMSAL BİR ÇERÇEVE
2021
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bireyler tarafından gerçekleştirilen düşünme süreçleri oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Matematiksel akıl yürütme de bir düşünme süreci olduğundan, bu süreci ve sonucunu net bir şekilde ortaya çıkarabilmek de oldukça zordur. Bu çalışmada, matematiksel akıl yürütme becerilerine ait bir sınıflandırma ve bu sınıflandırmaya ulaşırken, araştırmacı tarafından kullanılabilecek analiz yöntemi, Lithner (2006) tarafından ortaya konulan kavramsal çerçeve kapsamında açıklanmıştır. Bu kavramsal çerçeveye göre matematiksel akıl yürütme Ezbere dayalı matematiksel akıl yürütme, Algoritmaya dayalı matematiksel akıl yürütme ve Yaratıcılığa dayalı matematiksel akıl yürütme şeklinde üç farklı tür olarak sınıflandırılmıştır. Öğrencilerin sergilemiş olduğu matematiksel akıl yürütme becerilerinin hangi türe ait olduğunu belirlemek için ise matematiksel derinlik, yüzeysellik, çeşitlilik gibi alt bileşenler oluşturulmuştur. Tüm alt bileşenler göz önünde tutularak bireyin sergilediği matematiksel akıl yürütme süreci derinlemesine incelenip, kavramsal çerçevede yer alan sorulara cevap aranmıştır. Oluşturulan bu kavramsal çerçeve, matematiksel akıl yürütme türünü daha hatasız bir şekilde belirlemeye yardım edeceğinden önemlidir. Ayrıca bu çalışmada, kavramsal çerçevenin okuyucular tarafından daha net bir şekilde anlaşılması amacıyla matematik öğretmenliği öğrencileri tarafından sergilenen matematiksel akıl yürütme süreçlerine yer verilerek analizler ve bu analizlere bağlı matematiksel akıl yürütme türleri de beraberinde sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

A mathematical framework is a framework for learning the mathematical course.
2021
Yazar:  
Özet:

The processes of thinking performed by individuals have a quite complex structure. Since mathematical mind practice is also a process of thinking, it is quite difficult to clearly reveal this process and its outcome. In this study, a classification of mathematical mind-execution skills and, while achieving this classification, the analysis method that the researcher can use was explained within the conceptual framework revealed by Lithner (2006). According to this conceptual framework, mathematical intelligence is classified as three different types of mathematical intelligence, algorithm-based mathematical intelligence, and creativity-based mathematical intelligence. To determine which type of mathematical mind-execution skills students have shown, subcomponents such as mathematical depth, surface, diversity have been created. Considering all the subcomponents, the process of mathematical mind-execution that the individual shows is thoroughly studied and sought answers to the questions in the conceptual framework. This conceptual framework created is important because it will help to determine the type of mathematical mind-execution more incorrectly. In addition, this study included the processes of mathematical mind-implementation presented by the students of mathematical teaching in order to be more clearly understood by the readers of the conceptual framework and the types of mathematical mind-implementation associated with these analyses.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 456
Atıf : 4.079
2023 Impact/Etki : 0.396
Educational Academic Research