Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 46
Türkiye’deki Turizm Rehberliği Bölümlerinde Görev Yapan Akademisyenlerin Bilimsel Yayınlarının Bibliyometrik Analizi
2020
Dergi:  
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, turizm rehberliği alanında yükseköğretim düzeyinde eğitim veren kurumlarda çalışan akademisyenlerin bilimsel yayınları çeşitli parametreler açısından değerlendirilmiştir. Araştırmanın evrenini, Türkiye’de lisans (fakülte/yüksekokul) ve önlisans (meslek yüksekokulu) düzeyinde turizm rehberliği eğitimi veren üniversitelerin turizm rehberliği bölümlerindeki akademisyenlerin yayınları oluşturmaktadır. Araştırma verilerinin toplanmasında doküman-arşiv tarama yöntemiyle üniversitelerin web siteleri, akademik veri bilgi sistemleri ve YÖK akademik veri tabanı taranmıştır. Ulaşılan özgeçmiş ve diğer verilerin çözümlenmesinde içerik analizi kullanılmış, betimsel analiz ile veriler çapraz tablolarla incelenmiştir. Araştırma sonucunda, Türkiye’de 38 fakülte ile yüksekokulda 213 ve 26 meslek yüksekokulda 77 olmak üzere turizm rehberliği bölümlerinde 290 akademisyenin çalıştığı; bunların toplamda 6601 yayın yaptığı, yayın dili açısından büyük çoğunluğunun Türkçe (%73,7) olduğu tespit edilmiştir. Yayın türü bakımından ise akademisyenlerin en çok bildiri (%42,7) ve makale (%35,4) çalışmaları ile 429 lisansüstü teze danışmanlık yaptıkları saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Bibliometric Analysis of Scientific Publications of Academics Working in Tourism Guidelines in Turkey
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, the scientific publications of academics working in institutions that educate at higher education level in the field of tourism guidance have been evaluated in terms of various parameters. The universe of research is formed by the publications of academics in the departments of tourism guidance of universities that provide tourism guidance education at the level of bachelor (faculty/higher school) and pre-graduate (professional high school) in Turkey. In the collection of research data, the document-archive scan method scans the university’s websites, academic data information systems and the academic database of the YÖK. The resulting CV and other data were used in the analysis of content, the visual analysis and the data were studied with cross-tables. According to the study, 290 academics worked in the tourism guidance departments, including 277 in Turkey with 38 faculties and 213 in high school and 26 in high school; the total number of them was 6601 publications, the vast majority in terms of the language of publication was Turkish (73.7 per cent). In terms of the type of publication, the academics were found to do 429 postgraduate thesis consultations with the most publication (42.7%) and article (35.4%) studies.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Türk Turizm Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 627
Atıf : 2.350
2023 Impact/Etki : 0.435
Türk Turizm Araştırmaları Dergisi