Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 23
MİLLET BAHÇESİ KAVRAMI: KAHRAMANMARAŞ İLİ ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tarih boyunca tüm bahçeler, insanlar tarafından gelecek nesillere aktarılan, yaşanmış kültürlerin fiziksel mekanlara yansıması ile oluşmuş alanlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Millet bahçeleri halka rekreasyonel olanaklar tanıyan, halkın doğayla iç içe olmasını sağlayan, tarihi, doğal ve kültürel değerleri koruyan, toplumun sosyo-kültürel yapısını yansıtan, ülkenin vizyonunu geliştirip önemli katkılar sağlayan alanlardır. Geçmiş ve gelecek arasında bağlayıcı özelliğe sahip bu alanlar, kültürlerin değişim ve gelişim süreçlerinin incelenmesi için toplumlar hakkında önemli bilgiler vermektedir. Osmanlı döneminde batılılaşma ile geleneksel toplumdan modern topluma geçişte yeşil alanlar, anlamsal, biçimsel ve fonksiyonel açıdan farklılaşmıştır. Tanzimat ve Islahat fermanlarından sonra yapılan kanuni esaslarıyla beraber yeni düzenlemelerle ümmet ve millet kavramı birleştirilmiş ve yalnızca millet kavramı kullanılmıştır. Bu kapsamda hazırlanan Vilayet Nizamnamesi içinde yer alan bir konu da Millet bahçeleri olmuştur. Millet bahçeleri bütünlüğü simgeleyen bir kavramdır. Tarihten bu yana günümüze kadar millet bahçesi anlayışı ve uygulamaları devam etmiştir. Bu çalışmada millet bahçesi kavramı ve tarihçesinden yola çıkarak millet bahçesinde olması gereken tasarım kriterlerinden bahsedilmiş, Kahramanmaraş ili 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin projelendirme ve uygulama aşamaları incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Garden of the Millet: Heroes of the Heroes
2019
Yazar:  
Özet:

Thro history, all the gardens appear to us as spaces formed by the reflection of experienced cultures into physical spaces, transmitted by humans to future generations. National Gardens are areas that recognize public recreational opportunities, allowing people to be in-house with nature, preserving historical, natural and cultural values, reflecting the socio-cultural structure of society, developing the vision of the country and making significant contributions. These fields, which have a binding character between the past and the future, provide important information about societies for the study of the processes of change and development of cultures. During the Ottoman era, the transition of westernization and traditional society to modern society, the green spaces have varied in a meaningful, formal and functional perspective. After the Tanzimat and Islahat fermans, the legal principles made together with the new regulations, the concept of the nation and the nation was combined and only the concept of the nation was used. One of the topics in this area was the National Gardens. National gardens are a concept that symbolizes integrity. Since the history to the present day, the people’s garden has been understood and practiced. In this study, the design criteria that should be in the national garden, starting from the concept and history of the national garden, were discussed, and the design and application stages of the Kahramanmaraş National Garden of July 15 were studied.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 1.508
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi