Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 70
 İndirme 26
Sosyal Medyada Satın Alma Niyetinin Demografik Özellikler Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Sosyal medya platformlarında etkileyici kişilerin gücünden yararlanarak kurgulanan pazarlama stratejilerinin etkileri son yıllarda dikkat çekmektedir. Sosyal medya etkileyicilerinin / fenomenlerinin kullanılmasıyla, tüketicilere ürün ve markalarıyla ilgili mesajları iletmek isteyen firmaların “Influencer marketing” adı altında fenomen kullanım stratejileri ve hedefleri de önem arz etmektedir. Bu nedenle çalışmanın amacı sosyal medyada etkileyici olarak kabul edilen sosyal medya fenomenlerinin tüketicilerin satın alma niyetine etkilerini tüketicilerin demografik özellikleri açısından incelemeye yöneliktir. Yöntem: Çalışmada nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniği kullanılmıştır. Sosyal medya uygulamalarını kullanan 818 kişiye yapılan anket ile tüketicilerin demografik özelliklerine göre satın alma niyetleri arasındaki farklılıklar tespit edilmeye çalışılmıştır. Veriler SPSS istatiksel analiz programı aracılığıyla t-testi ve ANOVA testleri yapılarak analiz edilmiştir. Bulgular: Tüketicilerin demografik özellikleri, sosyal medya üzerinden satın alma niyetleri kapsamında farklılık göstermektedir. Ayrıca çalışmanın hipotezleri test edilmiş 3 hipotezin desteklenmediği 2 hipotezin ise desteklendiği tespit edilmiştir. Desteklenen hipotezlere bakıldığında ise tüketicilerin eğitim düzeyleri ve gelir düzeyleri ile satın alma niyetleri arasında anlamlı farklılıkların oluştuğu tespit edilmiştir. Tartışma: Tüketicilerin satın alma niyetlerinin sahip oldukları demografik özellikler açısından incelenmesi konusunda çalışmaların az olması dikkat çekmektedir. Sosyal medya konusunda yapılan çalışmalar tüketici davranışları üzerinden satın alma niyetini ölçmeye çalışmış ve az sayıda çalışmanın olduğu görülmüştür. Çalışmanın bu alana katkı sağladığı gibi sosyal medyadaki tüketicilerin farklı yönleriyle araştırılması için de bir öngörü sağlayacağı düşünülmektedir. Çalışmanın literatüre yeni bakış açılarıyla eklenecek çalışmalar hem reel sektörde işletmelere hem de bu alanda çalışma yapmak isteyen akademisyenlere rehberlik edeceği beklenmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review of the intention of buying on social media in terms of demographic characteristics
2020
Yazar:  
Özet:

Purpose: The effects of marketing strategies established by taking advantage of the power of impressive people on social media platforms have been remarkable in recent years. With the use of social media influencers / phenomena, the importance of phenomena use strategies and goals under the name of "Influencer marketing" of companies that want to transmit messages about their products and brands to consumers is also highlighted. Therefore, the aim of the study is to study the effects of social media phenomena considered impressive on social media on consumers’ intention to buy from the demographic characteristics of consumers. Method: In the study, quantial research methods used survey technique. A survey of 818 people using social media applications has been attempted to identify the differences between the demographic characteristics of consumers’ intentions to buy. The data was analyzed through the SPSS statistical analysis program through the T-Test and ANOVA tests. Results: The demographic characteristics of consumers differ within the scope of their intentions to purchase through social media. The study also found that the hypotheses tested 3 hypotheses were not supported and 2 hypotheses were supported. With regard to the supported hypotheses, there have been significant differences between consumers’ educational levels and income levels and their intentions to buy. Discussions: It is noted that there is little research on the intentions of consumers to buy; the demographic characteristics they have. Social media studies have tried to measure the intention of buying through consumer behavior and have shown that there are few studies. As the study contributes to this area, it is believed that it will also provide a forecast for the research of consumers on social media with different aspects. The study, which will be added to literature with new perspectives, is expected to guide both in the real sector and academics who want to work in this field.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 182
Atıf : 641
Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi