Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 45
 İndirme 13
Elmalı Dağı (Kayseri) ve Çevresinin Florası
2016
Dergi:  
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Elmalı Dağı (Kayseri) ve çevresinin florasını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Enlem ve boylam dereceleri göz önüne alınarak yapılmış olan Davis’in (1965) Grid kareleme sistemine göre, araştırma alanı B5 karesindedir. Araştırma alanının rakımı yaklaşık 1150-1800 m arasındadır. 2010-2013 yılları arasında araştırma alanından toplam 765 bitki örneği toplanmıştır. Araştırma bölgesin de 65 familya, 245 cins ve 465 (287 tür, 109 alttür, 69 varyete) takson tespit edilmiştir. Toplam taksonlardan 1 tanesi Pteridophyta bölümüne aitken, geriye kalan 464 takson ise Spermatophyta bölümüne aittir. Gymnospermeae alt bölümü 3, Angiospermeae alt bölümü ise 461 taksona sahiptir. Sırasıyla, Angiospermae alt bölümüne ait olan taksonların 397’si Dicotyledonea, 64’ü Monocotyledonea sınıfında yer almaktadır. Endemik bitki sayısı ise 73 (15.7 %)’ tür.   Fitocoğrafik bölgeler içindeki taksonların dağılımı şu şekildedir: Iran–Turan elementi 144 (30.97 %), Avrupa-Sibirya elementi 22 (4.73 %), Akdeniz elementi 35 (7.52 %). Araştırma alanından tespit edilen 465 taksondan 264 (% 56.77) tanesinin geniş yayılışlı ve fitocoğrafik bölgesi bilinmeyenler grubunda yer almaktadır ve bunlar tüm taksonun yarısından fazlasını oluşturmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 716
Atıf : 2.964
2023 Impact/Etki : 0.069
Erciyes Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilimleri Dergisi