Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 İndirme 1
Sermaye-İşgücü İkamesi ve Ekonomik Büyüme İlişkisi: Güncel Ekonomi Politikalarına Bakış
2022
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Covid-19 kapanmaları ve katı önlemleri gevşetilmeye başlandıkça, dünya küresel ölçekte meydana gelen talep ve arz şokları ile yüzleşmek durumunda kalmaktadır. Halihazırda hükümetlerin ve ekonomi politikasından sorumlu kurumların uygulamakta oldukları ekonomi politikaları hem gelişmiş ülkelerde hem de gelişmekte olan ekonomilerde ekonomik aktiviteyi artırıcı önlemlere odaklanmaktadır. Bu sebepten ötürü, hükümetlerin ve ekonomi politikası yapıcı kurumların mevcut maliye ve para politikaları birçok ülkede ekonomik büyüme oranını yükseltmek için uygulanmaktadır. Bu çalışmamızda üretim faktörleri arasındaki ikame esnekliğinin ekonomik aktivite, işgücü başına sermaye birikimi hızı ve toplam üretim büyüme oranı üzerindeki etkileri incelenmiştir. Çalışmadaki analitik ve ispata dayalınuçlar göstermektedir ki hem toplam üretim hem de işgücü başına sermaye birikim hızı ikame esnekliğinin azalan birer fonksiyonudur. İkinci olarak, sermaye-işgücü ikame esnekliğinde meydana gelecek bir artışın ekonomik büyüme oranında azalmaya sebep olabileceği bu çalışmada gösterilmektedir. Bu olası azalma miktarı üretim fonksiyonunun yapısal parametreleri ile modellenen ve ülkelerin ekonomik gelişmişlik düzeylerine işaret eden değişkenlerin göreceli seviyesi ile ilişkilidir. Mevcut politikalar ışığında elde edilen bu bulgular bazı ülkeler için yapılan son gözlemlerle uyum göstermektedir. Gözlemlerimize göre, Türkiye’de Covid-19 sonrası uygulanan ekonomi politikaları daha fazla sermaye payını hedeflerken aynı zamanda işgücü başına sermaye miktarını da artırmaktadır. Bu politkanın sonucu olarak da ekonomik aktivite ve sanayi üretiminde artan bir patikada yol alınmakta, bu da yüksek ekonomik büyüme oranı elde edilmesini sağlamaktadır. Çalışmadaki teorik bulgular kullanılarak, Amerika Birleşik Devletleri ekonomisindeki güncel maliye politikalarının ülkenin ekonomik büyüme hızına etkileri konusunda da öngörülerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 380
2023 Impact/Etki : 0.09
Turkish Studies Economics, Finance, Politics