Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 10
Beden Eğitiminde Psikolojik İyi Oluşun Bağlamsal Temelleri
2019
Dergi:  
Pamukkale University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı beden eğitimi derslerinde psikolojik iyi oluşun bağlamsal temellerini incelemektir. Veriler, iki devlet okulundan toplam 431 lise öğrencisinden toplanmıştır. Ölçek paketi, algılanan özerklik desteği, temel psikolojik ihtiyaçların tatmini, içsel güdülenme, öznel zindelik, konsantrasyon, olumsuz değerlendirilme korkusu ve sosyal görünüş kaygısını ölçen ölçeklerden oluşmaktadır. Yapısal Eşitlik Modeli sonuçları, derste öğretmenin yarattığı özerklik desteğinin, öğrencilerin üç temel psikolojik ihtiyacını açıkladığı, içsel motivasyonunu desteklediği ve bu ilişkinin de öğrencilerin olumsuz değerlendirilme korkusu ve sosyal görünüş kaygısını negatif yönde, öznel zindelik ve konsantrasyon düzeylerini ise pozitif yönde açıkladığını göstermektedir. Sonuçlar ışığında beden eğitimi derslerinde özerklik desteği, ergenlik dönemindeki öğrencilerin konsantrasyonunu ve zindeliğini artıran, sosyal görünüş kaygısı ve olumsuz değerlendirilme korkusunu azaltan bir araç olarak düşünülebilir. 

Anahtar Kelimeler:

Beden Eğitiminde Psikolojik İyi Oluşun Bağlamsal Temelleri
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to study the contextual foundations of psychological well-being in the body training courses. The data was collected from a total of 431 high school students from two public schools. The scale package consists of scales that measure perceptible self-sufficiency support, satisfaction of basic psychological needs, internal motivation, subjective determination, concentration, fear of negative assessment and social appearance concern. The results of the Structural Equality Model show that the authenticity support created by the teacher in the classroom explains the three basic psychological needs of the students, supports the inner motivation and that this relationship also explains the fear of negative assessment and social appearance concerns of the students in a negative direction, and the levels of subjective inclination and concentration in a positive direction. In the light of the results, the self-reliance support in body education courses can be considered as a tool that increases the concentration and intolerance of students in adolescence, reduces social appearance anxiety and the fear of negative assessment.

Contextual Antecedents Of Psychological Well-being In Physical Education
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study was to examine contextual antecedents of psychological well-being in physical education classes. Data were collected from 431 high school students in two public high schools. Questionnaire pack consisted of the scales tapping students’ perception of teacher’s autonomy support, basic psychological needs satisfaction, intrinsic motivation, fear of negative evaluation, social appearance anxiety, subjective vitality and concentration. Path analysis supported a model in which autonomy support positively predicted students’ psychological need satisfaction, which, in turn positively influenced students’ intrinsic motivation. Intrinsic motivation positively predicted concentration and subjective vitality positively, fear of negative evaluation negatively. Bearing in mind that teacher’s autonomy support in physical education can be considered as a tool to enhance adolescents’ concentration and vitality while it can help to reduced adolescents’ fear of negative evaluation and social appearance anxiety.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Pamukkale University Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 975
Atıf : 8.491
2023 Impact/Etki : 0.695
Pamukkale University Journal of Education