Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 46
 İndirme 11
TÜRKİYE AÇISINDAN DOĞRUDAN YABANCI SERMAYE YATIRIMLARININ GELİŞİMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
2018
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

21. yüzyılda hızlı değişim ve mobilizasyon her alanda olduğu gibi ülkeleri arası yabancı sermaye yatırımlarının dağılımın da olmuştur. İşletmeler kendini ulusal sınırlara hapsetmek yerine ürün veya hizmet üretimi ve satışını mümkün olan en yüksek kazancı elde edecekleri ülkelerde yapmaktadırlar. Gelişmekte olan tüm dünya ülkeleri daha fazla doğrudan yabancı sermaye yatırımlarını (DYSY) çekmek için bir birleriyle yarış içerisindedir. Gelişmekte olan ülkelerin yabancı yatırımcılara daha cazibeli yatırım ortamı oluşturma gayretleri uluslararası rekabete dönüşmüştür. Ülkelerin daha cazip ve avantajlı yatırım ortamı yaratmayı amaçlayan reformları, yatırımcıların kararlarında yönlendirici ve önemli bir rol oynamaktadır. Karar vericiler yatırım teşviklerini yönlendirilirken mevcut yatırımcılar arasında da haksız rekabet oluşmaması için büyük çaba gösterirler. Doğrusu birçok ülke rekabet dengesini sağlıklı kurmak ve yatırımcıların dikkatini çekecek cazip yöntemler geliştirmek için özel bir gayret içinde olmuşlardır. Birçok bilgin ve uygulayıcı, DYSY çeşitli etkenlerden dolayı ekonomik büyümenin anahtarı olarak görür. Yatırım teşviklerine ek olarak, yabancı yatırımcılar cezbeden ülkeler küresel ticareti sürükleyen önemli bir güç olarak değerlendirilir. Bu çalışma 1980’lerden beri Türkiye’nin küresel ticaretle bütünleşme hedefleri ve bunların ülke ekonomisine etkisini değerlendirmektir. Çalışma DYSY'nin Türkiye ekonomisine olumlu ve olumsuz etkilerine istatistiksel gerçekleşmeler değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.565
Kesit Akademi Dergisi