Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 7
 İndirme 1
TOPRAKLARDA AMORF İNORGANİK MATERYAL
1974
Dergi:  
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

ÖZET Toprakların amarf inorganik materyali genellikle eşdeğer çaplarının üst sınırı 2 mikrondan daha küçük olan ve toprağın aktif kısmını tesbit eden kil fraksiyonunun bir kısmıdır. Toprakların kil fraksiyonu içindeki mineral ntaddeler kristalin kil mineralleri, kristalin seski oksitler, amorf seski oksitler ve allofanlar olarak sınıflandmlabilir. Kil fraksiyonundaki kristalin kil mineralleri hakkında çok çeşitli metodlar kullanılarak önemli ölçüde bilgi elde edilmiştir. Ancak kil fraksiyonundaki kidrate oksitler ve organomineraller gibi amorf unsurların tabiatı hakkında pek az bilgiye sahibiz. 'Topraklardaki amorf inorganik materyalde bulunan mi· neraller opalin, silis, amorf hidrate ialuminyum oksit, amorf dirate demir -oksit, alloian, rutU ve anatazdır. Toprak kilindeki 'kombine oksitle,r ve serbest oksitler Qnemli fiziksel ve kimyasal reaksiyonlara katılırlar. Toprak strüktürünün oluşumundaki önemli etkileri, anyon ve katyon değişimleri, fosforun Jutulması, kireçle ve potasyumla r~aksiyona girmeleri buna örnektir. Bu sebeple son zamanlarda bunların araştırılmasına önem verilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Amorph in the soil
1974
Yazar:  
Özet:

The amarphic inorganic material of the soil is usually part of the fiber fraction, which is less than 2 microns with the upper limit of the equivalent diameter and is the active part of the soil. The minerals in the flame fraction of the soil can be classified as crystal flame minerals, crystal sound oxides, amorph sound oxides, and allofan. Important information has been obtained by using a wide variety of methods about the crystalline fiber minerals in the fiber fraction. But we have very little information about the nature of amorphic elements such as kidrate oxides and organominerals in the fence fraction. The amorphic inorganic material in the soil is opaline, silice, amorph hydrate ialuminium oxide, amorph dirate iron oxide, alloian, rutU and anatase. Combined oxyde,r and free oxyde in the soil are involved in Qnemli physical and chemical reactions. The significant effects on the formation of the soil structure, anion and cation changes, phosphorus julation, r ~ action with potassium and chloride are an example of this. This is why it has been focused on the research of these in recent times.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.687
Atıf : 5.216
2023 Impact/Etki : 0.232
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi