Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Öğretmen ve Öğretmen Adaylarının Diş Sürmesi Hakkındaki Bilgi Düzeylerinin Belirlenmesi
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Öğretmenlerin öğrencileri üzerindeki etkileri gözardı edilemez. Bu etki çocukların ağız diş sağlığı düzeyini yükseltmek amacıyla kullanılabilir. Bu çalışmada öğretmenlerin ve eğitim fakültesi öğrencilerinin diş sürmesi konusundaki bilgi düzeylerinin ölçülmesi amaçlanmıştır. Gereç-Yöntem: 162 öğretmen ile 153 eğitim fakültesi öğrencisine, bebeklerin ilk dişlerinin çıkma zamanı, çocukların ilk daimi dişlerinin sürme zamanı ve dişlerini fırçalamaya başlama zamanları anket kullanılarak sorulmuştur. Verilen cevaplar, öğretmenler için, branşlara, öğretmen olarak çalışma süresine, cinsiyete ve çocuk sahibi olma durumlarına göre, eğitim fakültesi öğrencileri için ise bölüm, kardeş sayısı, sınıf ve cinsiyete göre değerlendirilmişlerdir. Bulgular: Katılımcıların 268’i kadın, 49’u erkektir. Öğretmenler sınıf, özel eğitim ve branş öğretmenleri olmak üzere 3’e ayrılmışlardır. Eğitim fakültesi öğrencileri okul öncesi, çocuk gelişimi ve ilkokul öğretmenliği bölümlerindedirler. Öğretmen katılımcıların  % 68,3’ü evli, %31,7’si bekardır ve yarısının(n=83) çocuğu vardır. Öğrenci katılımcıların üçte ikisinin kardeşi vardır. Öğretmen katılımcıların%85,4’ü; Öğrencilerinin %81,6’sı ‘’bebeklerin ilk dişleri ne zaman çıkar?’’ sorusunu doğru cevaplamıştır. Çocukların ilk sürekli dişlerinin sürme zamanı öğretmen katılımcıların %75’i; öğrenci katılımcıların %51,7’si doğru yanıtlamıştır. Diş fırçalamaya başlama zamanı sorusuna öğrenci katılımcıların  %9,2 si , öğretmen katılımcıların %9,1 doğru cevap vermiştir. Sonuç: Eğitim fakültesi müfredatlarına girecek şekilde ağız-diş sağlığı eğitim programı oluşturulmalıdır. Öğretmenlerin belli aralıklarla ağız diş sağlığı konusunda bilgilendirilmeleri ve bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Identification of Teacher and Teacher Candidate's Level of Knowledge About Teeth Breathing
2020
Yazar:  
Özet:

The effect of teachers on students cannot be neglected. This effect can be used in order to improve the level of oral and dental health of children. This study aims to measure the level of knowledge of teachers and educational faculty students about toothbrushing. 162 teachers and 153 educational faculty students were asked when the first teeth of the babies came out, when the first permanent teeth of the children came out, and when they began to wash their teeth. The answers given are assessed by teachers, branches, time of work as teachers, gender and childhood, and by education faculty students, by section, brothers and sisters, class and gender. Results: 268 of the participants are women, 49 are men. Teachers are divided into 3 classes, private education and branch teachers. Education faculty students are in pre-school, child development and primary school teaching departments. 68.3% of teachers are married, 31.7% single and half of them have children. Two-thirds of students have brothers. 85.4 percent of teachers participated; 81.6 percent of students said “When do babies get their first teeth?” He answered the question correctly. At the time of the children's first constant teeth run, 75% of teachers responded correctly, and 51.7% of students responded correctly. At the time of starting the toothbrush, 9.2% of students responded correctly and 9.1% of teachers responded correctly. The result: a oral and dental health training program should be created in order to enter the faculty’s curriculum. Teachers need to be informed and updated on oral and dental health at certain intervals.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 592
Atıf : 1.185
2023 Impact/Etki : 0.036
Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi