Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 70
 İndirme 13
Osmanlı Devleti’nin Son Döneminde Isparta Hapishanesi (1867-1920)
2011
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

XIX. yüzyılın ikinci yarısından itibaren Isparta’da bir hapishanenin mevcut olduğu bilinmek-tedir. Isparta’da hapishane olarak kullanılan mekân, fiziki şartları itibari ile hapishane olma vasfından uzaktı. Bunun için Osmanlı Devleti’nin son döneminde Isparta Mutasarrıflığı tara-fından, Isparta’da yeni bir hapishane inşa edilmesi için, sürekli olarak merkezi yönetime başvu-ruda bulunulmuştur. Ancak 1900’lü yılların başında Isparta’da yeni bir hapishane inşa edile-bilmiştir. Zaman içinde muhtelif sebeplerden dolayı, hapishanenin tahrip olan bölümleri de, mahalli ve merkezi yönetimin sağladığı maddi imkânlarla tamir edilmiştir. Bununla birlikte devlet tarafından hapishanenin tamir masrafları yanında, sağlık ve yiyecek giderleri de karşı-lanmıştır. Osmanlı Devleti’nin son döneminde Isparta Hapishanesi’nde müdür, kâtip ve gar-diyan gibi görevliler vazife yapıyorlardı. Bu dönemde Isparta Hapishanesi’nde cinayet ve cün-ha gibi suçlardan ceza almış mahkûmlar ikamet ediyordu. Ayrıca Isparta Hapishanesi’nden, ülkenin diğer hapishanelerine mahkûm nakledilmekteydi. Isparta Hapishanesi’ne de, gerektiği zaman ülkenin başka hapishanelerinden mahkûm getiriliyordu. Bazı zamanlarda hapishanede bulunan mahkûmların disiplinsiz hareketlerine de rastlanıyordu. Bunun yanında devlet tara-fından muhtelif nedenlerden dolayı mahkûmlar için af çıkarılıyordu.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 970
Atıf : 3.494
2023 Impact/Etki : 0.135
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Dergisi