Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 22
 İndirme 4
Doğu Sınırlarından Türkiye’ye Yaya Mülteci Akını ve Ortaya Çıkan Sorunlar
2018
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye, doğu komşuları üzerinden gerçekleşen mülteci akınına uğramaktadır. Göçmenler Afganistan, Keşmir ve Bangladeş gibi can ve mal emniyeti sağlanamayan ülke ve bölgelerden kaçarak önce İran ve Pakistan’a sığınmakta sonra da Türkiye üzerinden Avrupa’ya geçmeye çalışmaktadırlar. Afganistan’ın işgali sonrasında İran ve Pakistan’ın sığınmacılara yönelik tutumlarının sertleşmesi nedeniyle Türkiye’ye ve Avrupa’ya yönelik mülteci akını hızlanmıştır. Afganistan, Tacikistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Pakistan, Bangladeş ve İran vatandaşlarından oluşan düzensiz göçmenlerin büyük bir kısmı, insan kaçakçıları tarafından yürütülmek suretiyle Türkiye sınırlarından geçirilerek Erzurum ve Van kentlerine ulaştırılmaktadır. Göçmenler bazı konumlarda araçlara alınmakta ve denetimin sıkılaştığı konumlarda yaya olarak yürütülmektedir. Bugüne kadar yasa dışı yollarla doğu sınırlarından Türkiye’ye giriş yapan mülteci sayısı 170000’i bulmuş durumdadır. Çeşitli konumlarda kurulan polis kontrol noktalarında yakalanan mülteci sayısı, 2017 yılında 5000 ve 2018 yılının ilk üç ayında 13000 olmuştur. Göçmenler Türkiye’yi hem transit geçiş ülkesi hem de hedef ülke olarak görmektedir. Türkiye’nin ekonomik açıdan sağladığı gelişme ve uyguladığı açık kapı politikası, mültecileri ümitlendirmiştir. Dolayısıyla Türkiye’nin doğusundaki ülkelerde bekleyen milyonlarca mültecinin Türkiye’ye akma ihtimali söz konusudur. Halen Dünyada en fazla mülteci barındıran ülke Türkiye’dir. Avrupa Birliği’nin sınırlarını büyük ölçüde mültecilere kapatması nedeniyle, mültecilerin sayısı artmakta ve Türkiye’ye olan maliyetleri yükselmektedir. Dolayısıyla alınacak daha fazla göçmenin Türkiye’de toplumsal, ekonomik ve siyasal iç karışıklıklara neden olma ihtimali artmaktadır. Bu sorunun, zaman geçirilmeden devletlerarası görüşmelerle çözümlenmesi yerinde olacaktır. 

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.125
2023 Impact/Etki : 0.228
Current Perspectives in Social Sciences