Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 19
 İndirme 2
Akademisyenlerin İslami Bankacılık Algısı
2019
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Katılım bankacılığı sistemi İslam iktisadı üzerine kurulmuş bir bankacılık sistemidir ve bankacılık faaliyetlerini yerine getirirken İslami prensipleri esas almaktadır. Bu çalışmada; İslami esaslara göre oluşturulan katılım bankacılığı sisteminin geleneksel bankalara benzerliğinin olup olmadığı ve kâr payı üzerinden yapılan işlemlerin İslami esaslara uygunluğunun İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından nasıl değerlendirildiğini ölçmek amaçlanmıştır. Bu doğrultuda Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görev yapan öğretim üyelerine anket tekniği uygulanmıştır. Anket tekniği uygulanarak elde edilen veriler, SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) programında frekans-yüzde bilgileri ve aritmetik ortalama-standart sapma değerleri kullanılarak değerlendirilmiştir. Yapılan testlerle katılımcıların çalışma alanları, unvanları, katılım bankacılığını kullanma durumları ile ankette yöneltilen sorulara verdikleri cevaplar arasındaki ilişki incelenmiştir. Çalışmanın diğer amacı; katılım bankacılığı sisteminin ilahiyat fakültesi öğretim üyelerince değerlendirilmesi bakımından literatüre katkıda bulunmaktır. Ayrıca mülakat tekniğiyle öğretim üyelerinin çalışma sonuçlarını değerlendirmeleri de dikkate alınmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Akademisyenlerin İslami Bankacılık Algısı
2019
Yazar:  
Özet:

The participating banking system is a banking system based on the Islamic economy and is based on Islamic principles while performing banking activities. In this study, the aim is to measure whether the participation banking system created according to Islamic principles is similar to traditional banks and how the conformity of the transactions made through profit share to Islamic principles is assessed by the teachers of the Theological Faculty. In this direction, the survey technique was applied to the teachers who work at the Atatürk University Theological Faculty. The data obtained by the application of the survey technique was evaluated using the SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) program’s frequency-percent information and the arithmetic average-standard deviation values. The test and the relationship between the participants’ fields of work, the titles, the conditions of use of participation banking and the answers they give to the questions addressed in the survey. The other purpose of the study is to contribute to literature in terms of the assessment of the participating banking system by the teachers of the Divine Faculty. It is also considered to evaluate the work results of the teachers with the interview technique.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.075
Current Perspectives in Social Sciences