Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
MRI Evaluation Of Rotator Cuff Tear Patterns , Abnormalities Of Biceps Tendon, Bursae And Glenoid Labrum In Os Acromiale Cases
2019
Dergi:  
Journal of Anatolian Medical Research
Yazar:  
Özet:

Amaç: Literatürde, os akromiyale ile rotator manşet patolojisi arasındaki ilişki; yayınlanmış birçok çalışmadaki yetersiz metodlara bağlı henüz tanımlanmamıştır. Bu çalışmanın amacı, os akromiyale olgularında; rotator manşet yırtık tiplerini, biseps tendonu, bursa ve glenoid labrum patolojilerini MRG ile değerlendirmektir. Gereç ve Yöntem: Os akromiyalesi olan, yaşı 24 ve üzerinde toplam 43 olgu çalışmaya dahil edildi. Olgulara ait omuz MR incelemeleri; rotator manşet tendon yırtık tipleri, biseps tendonu, bursalar ve glenoid labrum patolojileri yönünden değerlendirildi. Bulgular: Os akromiyale sıklığı %2,6 bulundu. Olguların %81,4’ünü bayanlar oluşturdu. Rotator manşet yırtığı 38 (%88,3) hastada tanımlandı. Supraspinatus tendonunun parsiyel kat yırtığı 31 (%72) hastada mevcuttu. Parsiyel kat yırtıklar, 22 (%70) hastada rim-rent şeklinde idi. Supraspinatus tendonunun tam kat yırtığı sadece yedi (%16) hastada mevcuttu. Subakromiyal ve subkorakoid bursit, sırasıyla 31 (%72) ve 14 (%32) hastada tanımlandı. Biseps tendon patolojisi üç (%7) hastada, labral patoloji ise sadece bir (%2) hastada izlendi. Sonuç: Os akromiyale olgularında, rotator manşet yırtıklarının görülme oranı artmıştır. Çoğu rotator manşet yırtığı supraspinatus tendonu ile ilişkili bulunmuştur ve en sık yırtık tipi parsiyel kat şeklindedir. Biseps tendonu ve glenoid labrum ile ilişkili patolojilerin görülme oranında artış saptanmamıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Özet:

Aim: Because most of the published researches use inadequate methods in literature, the relations between os acromiale (OA) and rotator cuff (RC) pathology are not readily defined. The aim of this study was to determine the pathologies of RC, biceps tendon, bursae and glenoid labrum in OA cases with using magnetic resonans imaging (MRI). Material and Method: Forty-three OA patients with age of 24 years and over were included in the study. Shoulder MRI underwent in all patients. MRI exams were evaluated for pathologies of RC tendons, biceps tendon, bursae and glenoid labrum. Results: The frequency of OA was found 2.6%, and 81.4% of patients with OA were female. RC tear was found in 38 patients (88.3%). Partial-thickness tear (PTT) of supraspinatus (SS) tendon was present in 31 patients (72%). Twenty-two (70%) of PTTs were as rim-rent tear. Full-thickness tear of SS tendon was detected in seven (16%) patients. Subacromial and subcoracoid bursitis were defined in 31 (72%) and 14 (32%) patients, respectively. Biceps tendon pathology was seen in three (7%) cases. Labral pathology was seen only in one (2%) case. Conclusion: There is an increased ratio of rotator cuff tears in OA cases. Most of the tears are seen within the SS tendon and tear patern is mostly PTT. There is not found an increased ratio of pathologies related to biceps tendon and glenoid labrum. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Anatolian Medical Research

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 147
Atıf : 67
Journal of Anatolian Medical Research