Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Effects of maternal intake of n-3 fatty acids on lipid profile and leptin concentration in cord blood
2017
Dergi:  
Marmara Medical Journal
Yazar:  
Özet:

Amaç: Anne tarafından, n-3 uzun zincirli çoklu doymamış yağ asit (UZ-ÇDYA)’larının  alımı, fetal gelişim ve hamilelik sonuçları üzerine pozitif etkilidir. Leptin, UZ-ÇDYA’larının plasentadan geçişinde önemli bir rol alır. Bu çalışmada, anne tarafından alınan UZ-ÇDYA’larının, anne ve yenidoğanın antropometrik ölçümlerine, kordon kanındaki yağ asitlerine ve leptin düzeylerine olan etkilerini araştırmayı amaçladık.          Gereç ve Yöntem: Çalışmaya 31 hamile kadın dahil edildi. Bunların 18’i kontrol grubuna alınırken 13’ü hamileliklerinin son trimesteri boyunca, n-3 UZ-ÇDYA içeren bir ilaç aldı (ilaçlı grup). Katılımcıların fizik muayeneleri yapıldı ve bir anket yardımıyla ek veriler elde edildi. Kordon kanındaki yağ asitleri ve leptin konsantrasyonları, sırasıyla gaz kromatograf kütle spektrometri  (GC-MS)  ve enzim bağlantılı immunosorbent test (ELISA)  kiti  kullanılarak analiz edildi.            Bulgular: Toplam n-3 UZ-ÇDYA’ların miktarı ilaç kullanımıyla anlamlı olarak arttı. İlaçlı grupta n-6/n-3 UZ-ÇDYA’larnın oranı ve leptin düzeyleri daha düşüktü (P=0,052, P=0,140 sırasıyla). Kontrol grubunda, leptin düzeyleri ile yeni doğanların doğum kilosu, boyu ve baş çevresi arasında pozitif ilişki vardı. İlaç kullanımı, leptin konsantrasyonlarını, n-6/n-3 UZ-ÇDYA oranları ile pozitif ilişkili hale getirdi.                Sonuç: Günlük n-3 UZ-ÇDYA’larının alımı, anne ve yeni doğan sağlığının iyileşmesinde etkili olabilir.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Marmara Medical Journal

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.273
Atıf : 772
2023 Impact/Etki : 0.034
Marmara Medical Journal