Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
PUTİN VE MEDVEDEV’İN DIŞ POLİTİKALARININ KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ: SURİYE VE LİBYA ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Ortadoğu ve Göç
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Rusya'nın dış politika stratejisindeki Orta Doğu'ya yönelik değişimi açıklamaktadır. Özellikle, Rusya'nın 2011 yılında Libya'ya yönelik 1970 tarihli BMGK Kararını neden desteklediği ancak Suriye'de Batı ile işbirliği yapmayı reddettiği sorusunu ele almayı amaçlamaktadır. Makalede Batı'nın uçuşa yasak bölge yetkisini Libya'ya askeri müdahale için yeşil ışık olarak kullanmasının Rusya'nın Suriye'deki inatçılığının önünü açtığını savunulmaktadır. Makale, bu hipotezi test etmek için, bu iki olayla ilgili olarak Rusya'daki dış politika karar alma mekanizmasına odaklanıyor. Makalede iki karar verme süreçleri ve Rusya'nın Orta Doğu politikasına alternatif bir açıklama sunmak için karşılaştırılmaktadır. Bu makale, Rus dış politikası ile ilgili mevcut literatüre ve Dış Politika Analizi literatürüne katkıda bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Comparative Analysis Of Putin-medvedev Foreign Policy Making: Syria and Libya Case
2021
Yazar:  
Özet:

This article explains the shift in Russia’s foreign policy strategy towards the Middle East. Particularly, it aims to address the question of why Russia supported the UNSC Resolution 1970 towards Libya in 2011 but refused to cooperate with the West in Syria. In this article, it is argued that the West’s use of the authorization of the no-fly zone as a green light for military intervention in Libya paved the way for Russia’s obstinacy in Syria. To test this hypothesis, this article focus on the foreign-policy decision-making mechanism in Russia regarding these two events. In this article two decision-making processes are compared to provide an alternative explanation of Russia’s Middle Eastern policy. This article contributes to the existing literature on Russian foreign policy and Foreign Policy Analysis literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Ortadoğu ve Göç

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sağlık Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 189
Atıf : 865
2023 Impact/Etki : 0.107
Ortadoğu ve Göç