Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 29
 İndirme 4
Detailed modeling of a thermoelectric generator for maximum power point tracking
2020
Dergi:  
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science
Yazar:  
Özet:

Thermoelectric generators (TEGs) are used in small power applications to generate electrical energy from waste heats. Maximum power is obtained when the connected load to the ends of TEGs matches their internal resistance. However, impedance matching cannot always be ensured. Therefore, TEGs operate at lower efficiency. For this reason, maximum power point tracking (MPPT) algorithms are utilized. In this study, both TEGs and a boost converter with MPPT were modeled together. Detailed modeling, simulation, and verification of TEGs depending on the Seebeck coefficient, the hot/cold side temperatures, and the number of modules in MATLAB/Simulink were carried out. In addition, a boost converter having a perturb and observation (P & O) MPPT algorithm was added to the TEG modeling. After the TEG output equations were determined, the TEG modeling was performed based on manufacturer data sheets. Thanks to the TEG model and the boost converter with P & O MPPT, the maximum power was tracked with a value of 98.64 % and the power derived from the TEG was nearly unaffected by the load changes. The power outputs obtained from the system with and without MPPT were compared to emphasize the importance of MPPT. These simulation values were verified by using an experimental setup. Ultimately, the proposed modeling provides a system of TEGs and a boost converter having P & O MPPT.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science

Alan :   Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.879
Atıf : 1.406
2023 Impact/Etki : 0.016
Turkish Journal of Electrical Engineering and Computer Science