Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 3
Uzay Ve Havacılık Alaşımlarının Elektriksel Erozyonla Delinmesi İşleminde Yüzey Bütünlüğünün İncelenmesi
2019
Dergi:  
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences
Yazar:  
Özet:

Elektro Erozyon ile İşleme (EEİ),iş parçasının ergitilmesi ve elektrot malzemesinin buharlaştırılmasına dayanan geleneksel olmayan işleme yöntemlerinden biridir. Bu çalışmada, havacılık uzay endüstrisinde sıklıkla kullanılan Deneylerde Ti-6Al-4V ve Inconel 718 alaşımları, elektrot malzemesi olarak bakır ve pirinç kullanılarak EEİ ile delinmiştir. Bu çalışmanın amacı Ti-6Al-4V ve Inconel 718 alaşımları üzerinde EEİ ile delinen deliklerin yüzey bütünlüğünü incelemektir. Bu amaç doğrultusunda elektriksel erozyonla işleme yöntemi kullanılarak, alaşımlar üzerinde delik delme operasyonları gerçekleştirilmiş ve elde edilen delik yüzeylerinin yüzey bütünlükleri incelenmiştir.. Deliklerin giriş ve çıkış çapları ve delik yüzeylerinde oluşan ergimiş-katılaşmış tabaka kalınlığı ölçülmüştür. Ayrıca delik yüzeylerindeki mikro yapı analizleri SEM görüntüleri ve EDS dataları yardımıyla analiz edilmiştir. Yapılan deneylerden elde edilen sonuçlara göre küçük elektrot çaplarında daha fazla çap büyümesi olduğu görülmüştür. Bakır yerine pirinç elektrot kullanıldığında çap büyümesinin azaldığı gözlemlenmiştir. Elektrot malzemesi olarak pirinç kullanıldığında her iki alaşım üzerinde delinen delik yüzeylerinde de ergimiş katılaşmış tabaka kalınlığının arttığı görülmüştür. Ti-6Al-4V alaşımının hem bakır hem de pirinç elektrot ile delinmesi sonucunda, Inconel 718 alaşımında elde edilen yüzeylere kıyasla daha fazla yüzey çatlakları görülmüştür. Her iki elektrot tipi için Inconel 718 alaşımında elde edilen yüzey pürüzlülüğü Ti-6Al-4V alaşımına göre daha iyidir. Ti-6Al-4V alaşımının EEİ işleminde bakır yerine pirinç elektrot kullanıldığında daha kaba delik yüzeyi elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Review of Surface Integrity in the Process of Electrical Erosion of Space and Aviation Aliments
2019
Yazar:  
Özet:

Electrical Erosion Processing (EEI) is one of the non-traditional processing methods based on the erection of the work piece and the evaporation of the electrotic material. In this study, in the trials commonly used in the aviation space industry, the Ti-6Al-4V and Inconel 718 alloys, used copper and rice as electrot material, were diluted with EEI. The aim of this study is to explore the surface integrity of the hole folded with ERI on the Ti-6Al-4V and Inconel 718 alloys. For this purpose, using the method of processing with electrical erosion, hole grinding operations on alloys have been carried out and the surface integrity of the hole surfaces obtained have been studied. The entrance and output diameter of the hole and the thickness of the ergimized layer formed on the hole surfaces have been measured. Micro-structure analyses on the hole surfaces have also been analyzed with the help of SEM images and EDS data. The results from the experiments found that the diameter of the small electrots was increased. When using rice electrots instead of baker, diameter growth has been observed to decrease. When the rice is used as an electrotic material, the thickness of the rigged layer increased in the hole surfaces of both alloys. As a result of the Ti-6Al-4V alloy with both copper and rice electrots, more surface fractures were observed compared to the surfaces obtained in the Inconel 718 alloy. The surface smoothness obtained in the Inconel 718 alloy for both electrodes is better than the Ti-6Al-4V alloy. In the ERI process of the Ti-6Al-4V alloy, a harder hole surface was obtained when the rice electrots were used instead of baker.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 512
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.132
International Journal of Advances in Engineering and Pure Sciences