Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
Allogreft ve Otogreft Kullanılarak Ön Çapraz Bağ Rekonstrüksiyonu Yapılan Hastaların Klinik Karşılaştırması
2022
Dergi:  
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, ön çapraz bağın (ÖÇB) otogreft veya allogreft onarımı yapılmış olan bireylerin klinik sonuçlarının incelenmesidir. Gereç ve Yöntemler: 2014 ve 2020 yılları arasında semitendinosus-gracilis tendon otogreftleri (semitendinosus-gracilis tendon autografts, SGT-A) ve tibialis anterior tendon allogreftleri (tibialis anterior tendon allografts, TAT-A) kullanılmak suretiyle ÖÇB rekonstrüksiyonu yapılmış olan hastaların dosyaları üzerinde geriye dönük olarak analiz yapıldı. Bu çalışmaya her iki grupta da 30 hastanın verileri dahil edildi. Hastaların sonuçlarının karşılaştırılması amacıyla diz laksite testleri, Lysholm diz skorlama sistemi, Tegner aktivite skoru ve Uluslararası Diz Dokümantasyon Komitesi (International Knee Documentation Committee, IKDC) skoru kullanıldı. Bulgular: Preoperatif ölçüm ile son ölçüm arasında Tegner aktivite skoru bakımından anlamlı bir fark yokken (p=0,241), IKDC skorları ve Lysholm diz skorlamaları, bu çalışmadaki her iki grup için de preoperatif ölçüm ve son kontrol ziyareti arasında istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde değişti (sırasıyla, p=0,020 ve p=0,038). SGT-A grubu Lysholm diz skorunun preoperatif değeri %60,97 ve son kontrol değeri ise %90,48 idi. TAT-A grubu için preoperatif Lysholm diz skoru değeri %61,31 ve son kontrol değeri ise %95,03 idi. Ön çekmece ve Lachman test bulguları, hem otogreft hem de allogreft gruplarında gruplar arası (otogreft ve allogreft) istatistiksel olarak anlamlı şekilde değişiklikler gösterdi (her iki p<0,001). Sonuç: Bu çalışmada diz fonksiyonu ve laksite açısından, otogreft grubuna kıyasla allogreft grubunda daha iyi klinik sonuç elde edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Clinical Comparison Of Patients Undergoing Anterior Cruciate Ligament Reconstruction Using An Allograft or Autograft
2022
Yazar:  
Özet:

Aim: The purpose of this study was to examine the clinical results of individuals who underwent an autograft or allograft repair of the anterior cruciate ligament (ACL). Material and Methods: Retrospective analysis was done on the patient files of patients who underwent ACL reconstruction between 2014 and 2020 using semitendinosus-gracilis tendon autografts (SGT-A) and tibialis anterior tendon allografts (TAT-A). In this study, the data of 30 patients in each group were included. Knee laxity tests, the Lysholm knee grading system, the Tegner activity score, and the International Knee Documentation Committee (IKDC) score were used to compare patient results. Results: While there was no significant difference in the Tegner activity score between the preoperative and the final measurement (p=0.241), the IKDC scores and the Lysholm knee ratings changed statistically significantly between the preoperative measurement and the last control visit (p=0.020, and p=0.038, respectively) for both groups in this study. The SGT-A group’s Lysholm knee score had a preoperative value of 60.97% and a final control value of 90.48%. The preoperative Lysholm knee score for the TAT-A group was 61.31%, and the final control value was 95.03%. The anterior drawer and Lachman test findings showed statistically significant intergroup (autograft and allograft) alterations in both the autograft and allograft groups (both p<0.001). Conclusion: In terms of knee function and laxity, this study achieved a better clinical outcome in the allograft group compared to the autograft group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Düzce Tıp Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 789
Atıf : 912
Düzce Tıp Fakültesi Dergisi