Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 7
Ondokuz Mayıs Ünivesitesi Diş Hekimliği Fakültesine Başvuran Yetişkin Popülasyonda Taurodontizm Prevelansının Retrospektif Olarak Değerlendirilmesi
2013
Dergi:  
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu çalışmanın amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne başvuran hastalar arasında diş gelişim bozukluklarından taurodontizm yaygınlığını radyografik olarak incelemektir. Gereç ve Yöntem: Ocak 2010 ile Şubat 2012 tarihleri arasında yaşları 15-65 arasında endodonti kliniğine çeşitli şikayetlerle başvuran 553 hastanın panoramik radyografları taurodontizm açısından retrospektif olarak incelenmiştir. Taurodontizmin tiplerinin görülme sıklığı yanında cinsiyet, yaş ve çeneler açısından görülme oranları değerlendirilmiştir. Elde edilen verilerin istatistiksel analizi Pearson ki-kare testi ile yapılmıştır. Bulgular: 553 adet radyografın 43 (%7,78)’ünde ve incelenen 7512 dişin 52 (%0,69)’sinde taurodontizm anomalisi saptandı. Bu dişlerin 33 (%63,5)’nün mandibulada, 15 (%29)’nin ise maksillada ve 4 (%7,5)’ünün her iki çenede olduğu görüldü. Ayrıca taurodontizm tespit edilen hastaların 30 (%69,8)’u kadın, 13 (%30,2)’ü erkekti. Kadınlarda taurodontizm prevalansı erkeklerden daha yüksek bulundu (p<0.05). Taurodontizm tipleri arasında görülme sıklığı açısından istatistiksel olarak anlamlı bir fark bulunmadı (p>0.05). Sonuç: İncelenen populasyonda taurodontizm yaygın olarak görülen klinik bir anomalidir, Taurodontizm yaygınlığının daha geniş kapsamlı değerlendirilmesi için popülasyonun daha büyük bir kısmının ileri çalışmalar ile taranması gereklidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 337
Atıf : 29
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dergisi