Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 7
Normalleşme Sürecinde İşyerlerinde Koronavirüs Risk Değerlendirmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulamaları
2021
Dergi:  
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Devam eden COVID-19 salgınının, dünya çapında benzeri görülmemiş sonuçları olmuş ve enfeksiyon, hastalık ve ölümlerin boyutu hükümetleri daha katı önlemler almaya zorlamıştır. Bu çalışma, normalleşme sürecine girilen bu günlerde geçmiş pandemilerden edinilen tecrübelerden yararlanarak iş yerlerinde virüsün yayılmasını durdurmak için risk faktörlerinin tanımlanması, hazırlık planlarının geliştirilmesi, uygulanabilir önlemlerin tespit edilmesi, özetle Corona virüsü mücadelesinde işyerlerinde yeni normalleri belirlemeyi amaçlamaktadır. Birleşik Devletler Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) kaynakları ile Google Scholar, PubMed, Scopus ve Web of Science veri tabanları bulaşma yöntemleri, koruma yöntemleri ve riski faktörlerini belirlemek için kapsamlı bir şekilde gözden geçirilmiştir. İşyerinde patojenler kaynaklı risklerin yönetilmesi için endüstriyel hijyen karar verme yöntemi olan "Öngör, Tanı, Değerlendir, Kontrol Et, Onayla" (ARECC) yöntemi, önlemlerin olarak belirlenmesi için de Birleşik Devletler Ulusal İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü (NIOSH) tarafından hazırlanan tehlike kontrolü hiyerarşisi yöntemi uygulanmıştır. Bu çalışma sistematik bir yaklaşımla değişen pandemi koşullarında tehlikeleri tanımlar, riskleri değerlendirir, kontrol önlemleri önerir ve mevcut ve gelecekteki pandemiler için risk yönetimi kararlarını kolaylaştırma nihai hedefi ile yeni dalgaları önlemek için riski en aza indirmenin en uygun yollarını sunar.

Anahtar Kelimeler:

Coronavirus Risk Assessment and Occupational Health and Safety Practices In Workplaces During Normalization Process
2021
Yazar:  
Özet:

The ongoing COVID-19 outbreak has unprecedented effects worldwide and the extent of infection, illness, and fatalities have forced governments to take more stringent measures. This study aims to identify the risk factors to stop the spread of the virus, develop preliminary plans, and determine applicable measures in workplaces, in summary, to determine new normals in workplaces in the context of the Corona virus challange, utilizing lessons learned from the past pandemics. The United States (US) Centers for Disease Control and Prevention (CDC), the Occupational Safety and Health Administration (OSHA) sources, and Google Scholar, PubMed, Scopus and Web of Science databases were reviewed comprehensively to identify transmission methods, protection methods and risk factors. “Anticipate, Recognize, Evaluate, Control, Confirm (ARECC)”, an industrial hygiene decision making method, was used to manage the risk of pathogens in workplaces and hierarchy of hazard control method by the US National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) was implemented to determine measures. This study identifies hazards, assesses risks, and suggests control measures in changing pandemic conditions with a systematic approach, and presents the suitable ways minimizing the risk to prevent new waves for the pandemics.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 265
Atıf : 2.037
2023 Impact/Etki : 0.333
SGD-Sosyal Güvenlik Dergisi