Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 25
 İndirme 3
DNA barcoding analysis and phylogenetic relationships of Indian wild coffee species
2022
Dergi:  
Turkish Journal of Botany
Yazar:  
Özet:

Wild coffee species are the reservoirs of genetic diversity and could play a critical role in the genetic improvement of coffee. However, the conservation and genetic assessment of wild coffee species has been largely neglected. In the present study, DNA barcoding approaches were employed to assess the phylogenetic relationships between five indigenous wild coffee species from India and compared with two cultivated, and four wild coffee species of African origin. The efficacy of three barcoding loci namely matK,rbcL, and trnL-trnF was investigated using PCR amplification and sequence characterization. The intergenic spacer trnL-trnF is the highly polymorphic loci followed by matK and rbcL chloroplast gene. Among the three barcoding loci, the matK locus has the maximum number of parsimony informative sites, whereas the trnL-trnF locus contains maximum singleton variable sites. Although all the three loci contain a few unique fixed nucleotides (UFNs), no individual barcode locus has the critical nucleotide sequence tags for all the five Indian wild coffee species that help in species discrimination. However, the multilocus combinations are efficient in discriminating the species due to the presence of SNPs and specific sequence tags. The phylogenetic tree constructed using the maximum likelihood analysis of the combined barcoding loci separated all the Indian wild coffee species from African wild coffee species compared to phylogeny inferred using individual barcoding loci. Our study supports the utility of DNA barcoding as a useful tool for coffee species identification, which can be used for conservation purposes.

Anahtar Kelimeler:

2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Turkish Journal of Botany

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.580
Atıf : 9.887
2023 Impact/Etki : 0.148
Turkish Journal of Botany