Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 9
COVID-19 Pandemisi Döneminde Üniversite Öğrencilerinin Kaygı Durumlarının Umutsuzluk Düzeylerine Etkisi
2022
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma COVID-19 pandemi döneminde üniversite öğrencilerinin kaygı durumlarının umutsuzluk düzeylerine olan etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Tanımlayıcı tipte olan bu çalışma bir vakıf üniversitesinde Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 492 öğrenci ile gerçekleştirilmiştir. Verilerin elde edilmesinde öğrencilerin demografik özelliklerinin sorgulandığı sorular, Durumluk-Sürekli Kaygı Ölçeği ve Beck Umutsuzluk Ölçeği kullanılmıştır. Veriler, sayı, ortalama, yüzdelik dağılımlar, standart sapma, One-Way ANOVA, t-test, Pearson korelasyon ve çoklu regresyon analizi ile değerlendirilmiştir. Çalışmaya katılan öğrencilerin ortalama durumluk kaygı puanı (X ̅=41,79±11,49) orta düzeyde, sürekli kaygı puanı (X ̅=42,71±10,59) ve umutsuzluk puanı (X ̅=4,99±5,07) hafif düzeyde bulunmuştur. Üniversite öğrencilerinin durumluk ve sürekli kaygı düzeyleri ile umutsuzluk düzeyleri arasında pozitif yönlü orta düzeyde bir ilişki olduğu görülmüştür (p<0,01). Gerçekleştirilen regresyon analizi sonucunda durumluk ve sürekli kaygı değişkenlerinin, umutsuzluk puanlarındaki varyansı %44,5’i düzeyinde açıkladığı ortaya çıkmıştır (p<0,05). Çalışmadan elde edilen veriler değerlendirildiğinde, üniversite öğrencilerinin pandemi döneminde durumluk kaygı düzeylerinin ve sürekli kaygı düzeylerinin orta düzeyde, umutsuzluk düzeylerinin ise hafif düzeyde olduğu belirlenmiştir. Üniversite öğrencilerinin durumluk ve sürekli kaygı düzeyleri arttıkça umutsuzluk düzeylerinin arttığı tespit edilmiştir. Ayrıca sonuçlar sürekli kaygı ve durumluk kaygının umutsuzluğu anlamlı düzeyde etkilediğini göstermektedir. Çalışmada, üniversite öğrencilerinin ruh sağlıklarını korumada üniversitelerin yeni stratejiler geliştirmelerinin gerekliliği sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effect Of University Students Anxiety On Their Hopelessness Levels During The Covid-19 Pandemic Period
2022
Yazar:  
Özet:

This study was conducted to determine the effect of university students' anxiety on their hopelessness levels during the COVID-19 pandemic period. This descriptive study was conducted with 492 students studying at Vocational School of Health Services at a foundation university. In order to obtain the data were used the questions in which the demographic characteristics of the students were also questioned, the State-Trait Anxiety Scale and the Beck Hopelessness Scale. In the evaluation of the data were used number, mean, percentile distributions, standard deviation, One-Way ANOVA, t-test, Pearson correlation and multiple regression analysis. The average state anxiety score (X ̅=41.79±11.49) of the students participating in the study was found to be moderate, while the trait anxiety score (X ̅=42.71±10.59) and hopelessness score (X ̅=4.99±5.07) were found to be mild. It has been observed that there is a positive moderate relationship between the state and trait anxiety levels of university students and their hopelessness levels (p<0.01). As a result of the regression analysis, it was found that the variables of state and trait anxiety explained the variance in hopelessness scores at the level of 44.5% (p<0.05). When the data obtained from the study were evaluated, it was determined that the state and trait anxiety levels of university students were moderate and hopelessness levels were mild during the pandemic period. It was determined that as the state and trait anxiety levels of university students increased, their hopelessness levels increased. In addition, the results show that trait anxiety and state anxiety significantly predict hopelessness. In the study, it was concluded that universities should develop new strategies to protect the mental health of university students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 5.894
2023 Impact/Etki : 0.194
Gümüşhane Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi