Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Renkli Görüntüler İçin Yusufçuk Algoritması Kullanılarak Benzerlik ‎Görüntüsüne Dayalı Eşikleme ‎
2017
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Yusufçuk Algoritması (YA) kullanarak renkli görüntülerde eşik yöntemi ile kenar belirleme ve bölütleme gerçekleştirilmiştir. Kenar belirleme, görüntüdeki nesnelerin sınırlarını belirleme işlemini, bölütleme ise görüntü piksel yoğunluklarının önceden belirlenmiş sınıflara ayrılma işlemini yapmaktadır. Her iki işlem de görüntü  üzerinden özellik çıkartma, görüntü tanıma ve nesne sınıflandırma gibi  uygulamalarda ön işlem özelliklerini taşımaktadır.Kenar Belirleme ve bölütleme metotlarından en kolay uygulanabilir olanlarından biri olan eşikleme yönteminin uygulanabilmesi için ilk olarak, renkli görüntüden iki boyutlu bağıntı matrisine dayalı Benzerlik Görüntüsü (BG) elde edilmiştir. Elde edilen benzerlik görüntüsü üzerinde en uygun eşik değer seçimi için amaç fonksiyonu olarak Kapur ve Otsu'nun metotları kullanılmıştır. Optimizasyon safhasından sonra, en iyi eşik değerler çoklu eşik bölütleme metoduna uygulanarak sınıflara ayrılmış görüntü ve kenarlar elde edilmiştir. Elde edilen sayısal ve görsel uygulama sonuçları, literatürde yer alan yerçekimi arama algoritması (YAA) ve Harmoni Arama Algoritması (HAA) ile karşılaştırılmıştır. Gerçekleştirilen çalışmanın sonuçları önerilen algoritmanın sayısal görüntü bölütleme ve kenar belirleme de güçlü olduğunu göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

For colored images using the Yosemite algorithm of similarity image
2017
Yazar:  
Özet:

In this study, the boundary determination and division in color images with the method of the use of the Yousafzai algorithm (Y) was carried out. Boundary determination is the process of determining the boundaries of objects in the image, while dividing the process of dividing the image pixels intensity into predefined classes. Both processes carry pre-processing characteristics in applications such as character extraction through image, image recognition and object classification.In order to apply the equalization method, which is one of the easiest methods of fixing and dividing, first, the color image has been obtained the Similarity Image (BG) based on the two-dimensional connectivity matrix. The methods of Kapur and Otsu have been used as the target function for the choice of the most suitable marginal value on the obtained similarity image. After the optimization phase, the best marginal values were obtained by the application of the multi- marginal dividing method of the images and boundaries divided into classes. The achieved numerical and visual application results are compared with the gravity search algorithm (YAA) and the Harmonic Search algorithm (HAA) in the literature. The results of the conducted study showed that the recommended algorithm is also powerful in numeric image division and boundary determination.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.117
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi