Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
 Sesli Dinleme 1
Kamu Özel İşbirliği Modeli Ankara Şehir Hastanesi Örneği
2020
Dergi:  
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) modeli altyapı yatırımları ya da kamu hizmetlerinde finansman, yatırımların gerçekleştirilmesi, tesislerin yenilenmesi, işletilmesi veya korunması amacıyla kamu ile özel sektör arasında oluşturulan bir işbirliği yöntemidir. Ülkemizde sağlık hizmetleri verileri incelendiğinde sağlık yatırımlarının artması gerektiği görülmektedir. Sınırlı kamu kaynakları ile artan sağlık hizmet taleplerini karşılamak için KÖİ modeli uygulamasına geçilmiştir. Bu çalışma da Şehir Hastaneleri Dairesi Sağlık Uzmanları ve Özel Sektör Temsilcisi ile nitel görüşme gerçekleştirilmiştir. Ankara Şehir Hastanesi ve açılan diğer şehir hastaneleri ile ilgili bilgililer alınmıştır. Türkiye’de Kamu-Özel İşbirliği yöntemi ile inşa edilen hastanelere “şehir hastanesi” adı verilmektedir. Türkiye’deki şehir hastaneleri modeli temel olarak İngiltere’den alınmıştır. Sisteme dahil olacak şehir hastanelerinin amacı, çok çeşitli olan sağlık hizmetleri ve diğer destek hizmetlerinin aynı alanda ve entegre olarak verilmesini sağlamak, teşhis ve tedavide yeni teknolojiler ve yaklaşımların uygulanabildiği, eğitim ve araştırma geliştirme çalışmalarının daha etkin planlandığı, hasta yatış sürelerinin kısaltıldığı, nitelikli hasta yatak sayısının arttırıldığı, hastaneler arası hasta naklinin azaltılmaya çalışıldığı, hasta ve çalışan güvenliğinin ve memnuniyetinin arttırılarak sağlık turizminin arttırılması için ortam yaratıldığı, nitelikli ve eğitimli çalışanların bilgi birikimlerinin hastalar lehine büyük katkılar sağladığı bununla birlikte maliyet etkililiğin önemsendiği dijital ve kompleks nitelikte akıllı hastaneler olarak planlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Public Special Cooperation Model Ankara City Hospital Example
2020
Yazar:  
Özet:

The Public Private Cooperation (PCI) model is a method of cooperation between the public and private sector for the purpose of infrastructure investment or public services financing, implementing investments, renovation, operating or preserving facilities. In our country, when the health data is examined, we see that health investments need to increase. A limited public resource has been implemented to meet increasing health care demands. This study was also conducted in qualifying interviews with health experts and representatives of the private sector of the City Hospitals Department. Information about the Ankara City Hospital and other opened city hospitals has been taken. In Turkey, hospitals built by the Public-Private Cooperation Method are called the "City Hospital". The model of city hospitals in Turkey was primarily taken from Britain. The objective of the city hospitals that will be included in the system is to ensure that a variety of health services and other support services are provided in the same area and integrated, that new technologies and approaches can be applied in diagnosis and treatment, that training and research development work is more effectively planned, that the periods of hospitals are shortened, that the number of qualified patients beds is increased, that the patient transplant is attempted to be reduced, that the patient and the employee safety and satisfaction are increased, that the environment is created to increase health tourism, that the knowledge of qualified and trained employees is greatly contributing to the benefit of the patients, that the cost effectiveness is important and complex.

Anahtar Kelimeler:

Public Private Partnership Model: Ankara City Hospital Example
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 1.284
2023 Impact/Etki : 0.023
Ankara Sağlık Bilimleri Dergisi