Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 19
 Sesli Dinleme 1
TOPLUMCU GERÇEKÇİ ŞİİRDE ŞİDDET MİTİ
2021
Dergi:  
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları
Yazar:  
Özet:

nsanı diğer varlıklardan ayıran zihinsel süreçler söz ile dışarı aktarıldığında, söz, kişinin muhata- bına ulaşma ve kendini ifade etme çabasında bir köprü vazifesi görür. Dil, kişinin kazanımlarını ve düşünce yapısını bütün perspektifleriyle ortaya ko- yan ayrıcalıklı bir aktarım unsuru olarak kolektif bi- lincin çehresini yansıtırken, sürekli gelişim ve kendi etki alanını derinlemesine/ enlemesine genişletme çabasındadır. Dilin sistemli bir koda dönüşerek in- sanlar arası iletişimin temel ögesi konumuna eriş- mesinden bu yana, edebiyat değerler dizgesini taşı- yan bir sanat olarak kadim tecrübesiyle dilin bütün gelişim/ ilerleme merhalelerinde söz hakkını elinde bulundurur. Edebiyat sanatının meyvesi olan edebi eser tarihsel, psikolojik, sosyolojik faktörlerin fark- lı bileşenleriyle işlenmiş bir bilincin/ muhayyilenin ürünüdür. Bazı zamanlar duyguları sarih bir biçim- de cömertçe sunan edebi eser, bazen onu ortaya koyan sanatçının zihinsel zevklerini, duygusal yo- ğunluğunu ya da ortaya çıktığı dönemin psikolojik/ toplumsal/ siyasal/ ideolojik zeminini gizleyen ço- kanlamlı bir labirente dönüşür. Bu tür edebi eser- lerin şifrelerini ortaya koymak ya da yaratıcısının bilinçaltına ulaşmak için, edebiyatın sanatsal ve bi- limsel kolları üzerinde derin bir bilgi birikiminin ya- nında, eserin alt anlamlarını tarafsız bir şekilde ir- delemeye matuf eleştirel bilincin yetkinliği gerekir.

Anahtar Kelimeler:

The reality of the community.
2021
Yazar:  
Özet:

When the mental processes that distinguish the spirit from other beings are transmitted by word, the word sees a bridge in the effort of the person to reach the conversation and to express himself. The language reflects the environment of the collective two-links as a side-priority transmission element, while it strives to continue to develop and extend its own field of influence to depths. By becoming a systemic code of the language, accessing the position of the basic subject of inter-sensual communication - since the course of the literary values, with its ancient experience as a side art, it has the right to speak in all the development/progressions of the language. The literary work, which is the fruit of literary art, is the product of a consciousness / imagination processed with the different components of historical, psychological, and sociological factors. Sometimes the literary work, which gives the emotions a form and generosely, sometimes turns into a multi-blooded labyrinth that hides the intellectual pleasures of the artist, the emotional yo-gridness or the psychological/social/political/ideological background of the time in which it emerged. In order to reveal the codes of such literary works or to reach the subconsciousness of the creator, a deep accumulation of knowledge on the artistic and bi-limble arms of literature requires the ability of matuf critical consciousness to neutrally examine the sub-sensions of the work.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 332
Atıf : 270
2023 Impact/Etki : 0.098
Yeni Türk Edebiyatı Araştırmaları