Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 10
İki Ayrı Coğrafyada Tarih Eğitimcisi: Lucy Maynard Salmon ve Abdurrahman Şeref
2021
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, aynı dönemlerde yaşayan Amerika’nın tarih eğitimcisi Lucy Maynard Salmon (1853-1927) ile Osmanlı Devleti’nin tarih eğitimcisi ve siyasetçisi Abdurrahman Şeref Efendi’nin (1853-1925), hayatları ve faaliyetleri hakkında bilgi vermek ve dönemin Amerikan ve Türk toplum yapısı ışığında tarih eğitim anlayışlarını karşılaştırmaktır. Nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi tekniği kullanılan bu çalışmada bilim insanlarının yazdığı kitaplar ve makalelerin yanı sıra onlar hakkında yazılan kitaplar, makaleler ve tez çalışmaları betimsel analize tabi tutularak yorumlanmıştır. Farklı iki toplumda yetişen, eğitim alan iki bilim insanının tarih ve eğitim anlayışları da farklılık göstermesi beklenir bir durumdur. Yaşadığı toplumlara ışık olan iki aydının eğitim anlayışında farklılıklar olsa da içinde bulunduğu toplumun tarih anlayışına birçok yenilik getirmesi bakımından ortak yanları bulunmaktadır. Salmon, ders dışı uygulamalar, sınavlar ve ödevler ile öğrencilerin eleştirel düşünme ve yaratıcılık becerilerini geliştirirken Şeref Bey ise mezun öğrencilerine okulda ders anlattırarak mesleki yeterliliklerini geliştirdiğini görüyoruz. Şeref Bey’ in eğitim anlayışı Salmon’a göre daha geleneksel olsa da dönemin Osmanlı eğitim sistemine nazaran yenilikçi sayılabilir. İkisi de toplumun zaman içinde oluşturduğu eğitim alanındaki tabuları yıkmaya çalışmış, uygulamaları ve düşünceleri ile tarih eğitimine yenilikler getirmiş ve bugünün sosyal bilgiler ve tarih eğitim anlayışının temelini atmışlardır. Her iki bilim insanının eğitim alanında gösterdikleri başarı onları farklı alanlarda da hizmet vermeye yöneltmiştir. Salmon sivil toplum örgütlerinde ve derneklerde yöneticilik yaparken Şeref Bey ise siyasi alanda nazırlık ve milletvekilliği görevlerinde bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

History Educator In Two Different Geographies: Lucy Maynard Salmon and Abdurrahman Seref
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to provide information about the lives and activities of Lucy Maynard Salmon (1853-1927), the history educator of America and Abdurrahman Şeref Efendi (1853-1925), the history educator and politician of the Ottoman Empire, who lived in the same periods, and to compare the understanding of history education in the light of the American and Turkish social structure of the period. In this study, which used the document review technique from qualitative research methods, books and articles written by scientists, as well as books, articles and dissertations written about them, were interpreted by subjecting them to descriptive analysis. It is expected that two scientists who grew up and received education in two different societies will also differ in their understanding of history and education. Although there are differences in the educational understandings of the two intellectuals who are light in the societies in which they live, they have something in common in terms of bringing many innovations to the understanding of history of the society in which they live. Salmon develops students critical thinking and creativity skills through extracurricular practices, exams and assignments, while Şeref Bey improves their professional competence by having graduate students teach courses at school. Although Şeref Bey's understanding of education is more traditional than Salmon's, it can be considered innovative compared to the Ottoman education system of the period. They both tried to break down the taboos in the field of education that society had created over time, brought innovations to history education with their practices and thoughts, and laid the foundation for today's understanding of social studies and history education. The success of both scientists in the field of education led them to serve in different fields. Salmon worked as a manager in non-governmental organizations and associations, while Şeref Bey served as a minister and deputy in the political field.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.164
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal