Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 36
 İndirme 6
 Sesli Dinleme 2
Bartın Yöresinde İklim Tipi Değişikliğine Yönelik Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
Bartın Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İklim değişikliği son zamanlarda dünyanın gündeminde olan önemli bir sorundur. İklim değişikliğinin boyutları küresel, bölgesel ve yerel ölçekte sel, kuraklık, kıtlık, yağış ve sıcaklık uç değerleri şeklinde farklılıklar gösterebilmektedir. Bu çalışmada, son elli yıllık süre esas alınarak, Bartın-Türkiye yerelinde iklim tipi değişimi araştırılmıştır. Bartın şehir merkezinde son yirmi yılda üç büyük taşkın meydana gelmiştir. Çalışma alanı olarak Bartın’ın seçilmesinde bu durum etkili olmuştur. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sıcaklık ve yağış verileri kullanılarak 1965-2014 arasındaki dönemde, Thornthwaite yöntemine göre iklim tipi değişikliği olup olmadığı araştırılmıştır. Ortaya çıkan sonuç, bazı indis değerlerinde değişimler olmasına rağmen, yerel ölçekte iklim tipi değişikliği olmadığı yönündedir. Bununla birlikte son yirmi yıllık dönemde yıllık ortalama sıcaklık 1.23 oC, yaz ayları ortalama sıcaklığı ise 2.06 oC artmıştır. Yıllık ortalama yağış miktarı da aynı dönem içinde 52.95 mm artış göstermiştir. Bu süre içinde yaz aylarında düşen ortalama yağış miktarında da 26.61 mm artış gerçekleşmiştir. Özellikle yağış ortalamalarındaki bu değişimlerin, Bartın’da son yirmi yılda meydana gelen taşkınların nedenlerinden biri olabileceği değerlendirilmektedir. Sıcaklık ve yağış ortalamalarında meydana gelen artışların, ilerleyen yıllarda yerel sorunlar oluşturabileceği öngörülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Bartın Orman Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 782
Atıf : 3.324
Bartın Orman Fakültesi Dergisi