Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 6
JOHN FISKE VE POPÜLER KÜLTÜR: MARGARET TYLER’IN “OKUYUCUYA MEKTUP”UNUN ELEŞTİREL BİR OKUMASI
2021
Dergi:  
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, John Fiske’in popüler kültür teorisi ışığında, Margaret Tyler’ın yazınsal alandaki mağduriyeti ne şekilde alt ettiğini çevirdiği eser The Mirrour of Princely Deeds and Knighthood’un önüne eklediği “Okuyucuya Mektup” bağlamında inceler. Tyler bir kadın ve bir yazar olarak ataerkil Elizabeth dönemi toplumunda ve dönemin yayıncılık kültüründe ikincil konumdadır. Tyler, dezavantajlı durumuna rağmen, çeşitli taktikler aracılığıyla bu konumu savuşturur ve hem kendi eylemini hem de kadınların yazma hakkını savunur. Tyler yayıncılık kültüründe hüküm süren varsayımlara açıkça meydan okumaz fakat bu varsayımları kendi amacına hizmet edecek şekilde işletir. Tyler’ın sistemde kendine bir yer edinmek için türlü stratejiler kullanması ön sözün Fiske’in popüler kültür teorisi çerçevesinde değerlendirilmesini mümkün kılar. “Okuyucuya Mektup” ortaya koyduğu üzere, Tyler baskın kültüre başkaldırır ve muhalif duruşunu egemen söylemin kaynaklarından üretir; böylece Tyler’ın ön sözü bir popüler kültür ögesi işlevi görür.  

Anahtar Kelimeler:

John Fiske and Popular Culture: A Critical Reading Of Margaret Tyler’s “epistle To The Reader”
2021
Yazar:  
Özet:

This paper examines how Margaret Tyler overcomes literary inferiority in the “Epistle to the Reader” that precedes her translation The Mirrour of Princely Deeds and Knighthood. Tyler, as a woman and an author, is in a secondary position in the patriarchal Elizabethan society and print culture. Notwithstanding her disadvantaged status, she circumvents it through various tactics, and she defends both her act and women’s right to write. Tyler does not overtly challenge the assumptions prevalent in print culture but manipulates them to her own end. The fact that she employs several strategies to earn a place in the system renders it possible to evaluate the preface within the framework of John Fiske’s popular culture theory. As is evident from the “Epistle,” Tyler resists the dominant culture, and she produces her oppositional stance out of the resources of the dominant. Thus, Tyler’s preface functions as an element of popular culture.   

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 498
Atıf : 649
2023 Impact/Etki : 0.088
HUMANITAS - Uluslararası Sosyal Bilimler Dergisi