Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 15
 Görüntüleme 29
 İndirme 8
Almanya’nın Avrupa’daki Konumuna Teorik Yaklaşımlar: Almanya’nın Yeniden Birleşmesinden 20 Yıl Sonra Bir Değerlendirme
2011
Dergi:  
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, Almanya’nın Avrupa’daki konumuna ve geleceğine dair geliştirilen teorilerin eleştirel bir incelemesini yapmaktadır. Almanya’nın Avrupa’daki konumuyla ilgili “kötümser” görüşü temsil eden tarihsel ve kültürel yaklaşımların yanında, konuya “iyimser” bakan sosyolojik, kurumsal ve işlevsel yaklaşımlar ve ayrıca başat-güç yaklaşımı bulunmaktadır. İki Almanya’nın birleşmesinden tam 20 yıl geçtikten sonra bugün, ilgili teoriler verilerle karşılaştırıldığında, genel olarak “kötümser görüş”ün varsayımları reddedilmesi gerekirken, “iyimser görüş”ün varsayımlarının gerçeklendiği veya daha da güçlendiği söylenebilir. Ancak Almanya’nın Avrupa ekonomisinin lokomotifi olacağı yönündeki varsayımın, özellikle birleşmenin getirdiği ekonomik ve mali sorunlar ile küresel ekonomideki durgunluk nedenleriyle gerçeklenmediği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Theoretical Approaches To The Position Of Germany In Europe: An Assessment 20 Years After The German Reunification
2011
Yazar:  
Özet:

This article critically reviews the theories on Germany’s position and future in Europe. While historical and cultural approaches are “pessimistic” about reunified Germany’s relations with European nations, sociological, institutional and functionalist approaches, though for different reasons, are pretty “optimistic.” Besides, the hegemony approach reflects on non-purposive reasons for German expansion. This article checks these approaches against the data twenty years after the German reunification and concludes that the assumptions of the pessimistic view should be rejected whereas the assumptions of the optimistic view are held. However, the assumption that Germany would function as a locomotive for the European economy has not yet been realized mainly because of the economic and financial difficulties the reunification caused and of the global recession we have been experiencing since 2007.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 3.365
2023 Impact/Etki : 0.129
Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi