Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 71
 İndirme 15
Almanya’da Yaşayan Türklere Yönelik Ayrımcılık ve Dışlanmanın Alman Karikatürlerine Yansıması
2020
Dergi:  
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

1961 yılından itibaren misafir işçi olarak Almanya’ya giden ve ülkede en büyük göçmen grubunu oluşturan Türkler, zaman içinde bu ülkeyi ikinci vatan olarak kabul etmeye başlamıştır. Aradan geçen 60 yıl içerisinde Türklerin Alman toplumuna entegrasyonu konusu sürekli olarak Alman kamuoyunda gündeme gelmiş, ayrımcılık ve paralel toplum gibi konular çok tartışılmıştır. Özellikle 2010 yılında Alman Sosyal Demokrat Partisi üyesi Thilo Sarrazin’in piyasaya çıkardığı ve göçmenlerle ilgili ırkçı ifadeler içeren “Almanya Kendini Yok Ediyor” kitabının ardından bu tartışmalar daha fazla alevlenmiştir. Bu çalışmanın amacı Almanya’da yaşayan Türklerin ayrımcılık ve dışlanma bağlamında Alman karikatürlerine nasıl yansıtıldığını tespit etmektir. Bu kapsamda Alman basınında yayınlanmış olan ve Türkiye’den Almanya’ya yapılan göçün 50. yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen “50 Yıl 50 Karikatür: Alman Karikatüristlerinin Gözüyle Türkler” adlı sergide sergilenen bazı karikatürler, arasından ayrımcılıkla ilgili olanlar amaçlı örneklemle seçilerek incelenmiştir. Karikatürler analiz edilirken göstergebilimsel çözümleme ve eleştirel söylem analizi yöntemleri kullanılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Reflections of discrimination and exclusion towards Turks living in Germany in German cartoons
2020
Yazar:  
Özet:

Since 1961, the Turks, who went to Germany as guest workers and formed the largest group of immigrants in the country, in time began to accept this country as the second homeland. Over the past 60 years, the issue of the integration of the Turks into the German society has been constantly debated in the German public, and issues such as discrimination and parallel society have been widely discussed. Specifically after the 2010 book "Germany is destroying itself" published by the German Social Democratic Party member Thilo Sarrazin and containing racist statements about immigrants, these discussions became more intense. The aim of this study is to identify how the Turkish people living in Germany are reflected in German cartoons in the context of discrimination and exclusion. In this context, some cartoons exhibited in the exhibition "50 Years 50 Cartoon: Turks with the Eyes of German Cartoonists" held by the President of the Republic of Turkey Foreign Turks and Related Communities on the 50th anniversary of the immigration from Turkey to Germany, among them those related to discrimination have been examined by selecting for example. When cartoons are analyzed, indicative analysis and critical speech analysis methods have been used.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.936
Atıf : 9.905
2023 Impact/Etki : 0.503
MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi