Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
PARABOLİK OLUK KOLEKTÖRÜYLE GÜNEŞ DESTEKLİ BUĞDAY PİŞİRİLMESİNİN ZAMANA BAĞLI SİMÜLASYONU
2016
Dergi:  
Küresel Mühendislik Çalışmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gıda sektöründe, tarımsal ürünlerin işlenmesi sırasında gerekli olan termal enerjinin büyük bir kısmı fosil yakıtlardan karşılanmaktadır. Bu tür uygulamalarda ihtiyaç duyulan sıcaklık 60°C ile 180°C arasında değişebilmektedir. Düşük sıcaklık (90°C’nin altında) güneş destekli uygulamalarda, genel olarak odaklama yapmayan (düz plakalı, vakum tüplü vb.) kolektör sistemleri kullanılmaktadır. 90°C üzeri gıda işleme sıcaklıklarında, odaklamalı kolektör kullanılarak hem orta düzey sıcaklıklarda (120‒200°C kolektör çıkışı) enerji aktarımı hem de bu sıcaklıklarda kolektör sisteminin nispeten yüksek verimlerde çalışması sağlanır. Bu çalışmada, Parabolik Oluk Güneş Kolektörü (POGK) kullanımıyla termal bir sistem tasarımı yapılarak buğdayın pişirilip hedik haline getirilmesi amaçlanmıştır. Pişirme işlemi için gerekli olan termal enerjinin bir kısmı güneş enerjisinden sağlanmıştır. Bunun için deneysel bir düzenek Gaziantep Üniversitesi’ne kurularak, pişirme işlemi için tasarlanan sistemin fizibilite testleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar ışığında, tasarlanan sistemin orta sıcaklık ihtiyacı olan büyük-ölçekli endüstriyel gıda fabrikalarına adapte edilmesiyle, pişirme prosesi için gerekli olan enerji sarfiyatının, yıllık %15 ile %25 arasında düşeceği tahmin edilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Küresel Mühendislik Çalışmaları Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 29
Atıf : 6
Küresel Mühendislik Çalışmaları Dergisi