Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 11
 Görüntüleme 9
Orman Köylerindeki Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerinin Swot Analizi İle Değerlendirilmesi (Maçka İlçesi Örneği)
2009
Dergi:  
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Kooperatif kavramı kısaca, birlikte iş görmek anlamına gelmektedir. Özellikle kırsal alanda yaşayan ve piyasa ekonomisi koşullarına ayak uydurmada sıkıntıda olan köylüler için önemli bir kuruluş olarak görülmektedir. Kooperatifçilik, kırsal alanda sınırlı, dağınık ve düzensiz olanakları birleştirerek geliştirebilecektir. Daha az yatırım ile daha çok üretimin kooperatiflerle sağlanacağı yaygın bir kanıdır. Ancak uzun bir geçmişe ve pek çok desteğe rağmen orman köylerindeki kooperatifçilik faaliyetlerinden beklenen sonuçlar alınamamıştır. Bu durum kooperatiflerin kendisini ve çevresini daha gerçekçi bir yaklaşımla değerlendirmesini ve sonuçlara göre geleceğe yönelik daha sağlıklı hazırlanmasını zorunlu kılmaktadır. Bu tür amaçlar için SWOT Analizi uygun bir yöntem olarak kullanılmaktadır. Araştırmada, Maçka ilçesi orman köylerinde faaliyette bulunan 11 Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin (TKK) incelenmesinde yöntem olarak SWOT Analizi kullanılmıştır. 11 kooperatif yöneticisi ile kısa aralıklı iki oturum yapılmış ve eylem dizileri oluşturulmuştur. Maçka TKK için 9 adet güçlü yön tespit edilmiş olup en güçlü yön vergi avantajı, 11 adet zayıf yönden etkinlik derecesi en yüksek olan iş çeşitliliğinin az olması, 7 adet fırsat değişkeninden en etkili fırsat yeni yapılabilecek düzenlemelerle bölgede turizme yönelik faaliyetlerin artması ve desteklenmesi, 7 adet tespit edilmiş tehdit içinden en etkilisi gelişme ve kalkınma yönünde inancın ve güvenin kalmaması olarak belirlenmiştir

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 611
Atıf : 2.474
2023 Impact/Etki : 0.091
Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi