Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
İLKÖĞRETİM BAHÇELERİNİN 6-7 YAŞ GRUBU ÇOCUKLARA SAĞLADIĞI OLANAKLAR
2017
Dergi:  
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bireyin fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi çocukluk yıllarında başlar ve oyun bu gelişimi etkileyen önemli faktörlerden biridir. Çünkü oyun, çocukların toplumsal ve fiziksel çevrelerinin şartlarını öğrendikleri bir süreçtir ve çocukların bir problemi çözmede daha yaratıcı, esnek çözümlere ulaşabilmesini, doğa ile ilişki kurmasını ve toplumun bir parçası olabilmesini sağlar. Oyun oynamak çocukların hayatında bu kadar önemli iken zamanlarının önemli bir kısmını geçirdikleri okul bahçelerinin onlara hangi olanakları sağladığı ve bu mekânların nitelikleri çok önemlidir. Bu bağlamda okul bahçeleri çevreye duyarlı, sağlıklı ve aktif bireylerin yetiştirilmesi için önemli mekânlardır. Ayrıca öğrencilerin öğrenme kapasiteleri için de çok büyük bir öneme sahiptirler. Okul bahçeleri çocukların yaşam kalitelerinin önemli bir belirleyicisi olduğu için bu çalışma kapsamında bir ilköğretim okul bahçesi iki aşamalı olarak değerlendirilmiştir. I. aşamada okul bahçesinin çocuklara sağladığı olanaklar ile mekânsal özellikler ilişkilendirilmiştir. II. Aşamada ise 7 yaş grubu çocukların hayal ettikleri okul bahçesinin resmini çizmeleri istenmiştir. Bu resimler araştırmacılar tarafından, içerdikleri olanaklar açısından değerlendirildi ve sayısal verilere dönüştürüldü. Araştırmanın sonuçları, okul bahçesinin çocukların fiziksel ve sosyal anlamda gelişimini destekleyecek nitelikte olmadığını ortaya koymaktadır. Oysaki çocukların hayallerindeki okul bahçesinde: doğal bileşenler ağırlıkta olmak üzere, oyun donatıları ve oturma elemanları gibi çocukların doğa ile etkileşimini sağlayacak, fiziksel aktivitelerini artıracak ve sosyalleşmelerine imkân sağlayacak mekân bileşenleri vardır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








IBAD Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 583
Atıf : 3.002
2023 Impact/Etki : 1.007
IBAD Sosyal Bilimler Dergisi