Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 4
 İndirme 3
İKLİMLENDİRME SİSTEMLERİNDE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE KONFOR ARTIŞI İÇİN ALTERNATİF BİR YÖNTEMİN ANALİZİ
2016
Dergi:  
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Hastane odalarında klasik sistemlerde, hasta odasını şartlandırmak için merkezi klima santralleri kullanılır. Klima santrallerinden gelen şartlandırılmış hava HEPA filtreden geçirilerek hasta odasına üflenmektedir. Kirlenen havayı dışarı atmak ve oda basıncını sağlamak için oda içindeki hava egzoz edilir. Bu sistemler % 100 taze hava ve egzoz mantığıyla çalışır. Bu çalışmada, klasik sistemlere alternatif olarak uyguladığımız sistemde ise taze hava ve resirkülasyon havası kullanılır. İklimlendirme karışım havalı olarak oda içinde yapılır ve aynı zamanda gerekli olan taze hava sağlanır. Negatif plenyum teknolojisi kullanılarak kanallardan ve tavandan ortama sızıntı engellenir. Örnek bir proje üzerinde her iki sistem için yapılan hesaplamalarda klasik sistemde ısıtmada 5980 kWh/gün, soğutmada 9080 kWh/gün iken uygulanan yöntem ile sistemde ısıtmada 3670 kWh/gün ve soğutmada 6522 kWh/gün enerji tüketimi hesaplanmıştır. Uygulanan yöntem ile konforun başarılı bir şekilde sağlandığı ve ortalama  %34 oranında enerji tasarrufu yapıldığı görülmüştür

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Mühendislik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 297
Atıf : 290
İleri Teknoloji Bilimleri Dergisi