Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 1
İnternette Tartışma Listeleri: Demokratik Bir Açılım mı? Egemen Söylemin Taşındığı Kanallar mı?
2006
Dergi:  
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi
Yazar:  
Özet:

İnternet ile ilgili kuramların birçoğu interneti toplumsal dönüşümün bir aracı olarak görmektedir. İnternette farklı kimliklerin bulunması, internetin demokratik yapısının ispatı olarak görülmektedir. Bu çalışmanın temel varsayımlarından biri internetin demokratikleştirici işlevinin ancak farklı kimliklere ait farklı gündem ve içeriklerle ispatlanabileceğidir. Çalışma farklı dönemlerde yapılmış iki araştırmayı içermektedir. ilk araştırmada farklı siyasal kimliklere sahip üyelerden oluşan tartışma listeleri incelenmiştir. Bu listelerin egemen söylem ile ilişkisi değerlendirilmiştir. Araştırmanın konusu farklı kimliklerin kendilerini egemen söylem içinde yeniden üretmesi ve kimlik farklılıklarının ortadan kalkmasıdır. ikinci araştırmada tek bir kimliğin farklı toplumsal bağlamlar içinde kendini yeniden üretmesi değerlendirilmiştir. Araştırmanın temel sorunsalı, internetin demokratikleştirici bir işleve sahip olup olmadığıdır. Araştırma bulguları internetin farklı kimlikleri egemen söylemin aktarıcısı haline getirdiğidir.

Anahtar Kelimeler:

null
2006
Yazar:  
0
2006
Yazar:  
Özet:

The most of the theories on Internet, assume that Internet is a tool of the social change. The present of different identities in Internet seen as the proof of the democratic structure of Internet. The one of the main assumption of his study is that democratic function of Internet can only proof with different contents and different agenda of different identity. The study includes two researches which had been done in different periods. In the first research, the discussion lists of members which are belong to different identities, have been studied. The relation between these lists and dominant discourse has been evaluated. In the second research, the reproduction of the same identity in different social context has been studied. The mean problematic of the study is if Internet has the function of become democratic. Research finding is that Internet make different identities became passer of the dominant discourse.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 352
Atıf : 1.607
2023 Impact/Etki : 0.182
Galatasaray Üniversitesi İleti-ş-im Dergisi