Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 21
 İndirme 1
ADANA TEPEBAĞ’DAKİ TARİHİ YERLEŞİM DOKUSUNUN İNCELENMESİ, KORUMA SORUNLARI VE ÖNERİLER
2007
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Adana Tepebağ bölgesi tarihi kent merkezini oluşturan bölgelerden biri olup, Adana’nın ilk yerleşim yeriolan Tepebağ Höyüğü’nü de içine alan, geleneksel konut dokusunu bünyesinde barındıran bir yerleşimalanıdır. 1998 yılında onaylanan Koruma amaçlı imar planı, çöküntü alanı haline dönüşen tarihi dokuyukurtarmak için elde edilen bir plandır, plan onayı akabinde gerçekleşen 1998 depremi bu alan da yeni biryıkım yaratmıştır.Bu nedenle, makalede; depremden en çok hasar gören kentsel sit sınırları ile çevrelenmiş Tepebağ veKayalıbağ mahallesindeki geleneksel konut dokusu öncelikli olarak çalışma alanı olarak belirlenmiş ve konu,Adana il merkezi ile ilintili olması nedeniyle Adana genelinde konut oluşumu ele alınmış, çalışma alanıözelinde geleneksel konut dokusunun fiziki, sosyal ve mimari durumu detaylı olarak incelenmiştir. Konuyailişkin literatür taramaları, alanda sosyal ve mimari analizler yapılarak birlikte değerlendirilmiştir. Tepebağbölgesinde yapılan alan çalışmalarının değerlendirildiği analizler haritalarda renkli olarak verilmiştir. Dahasonra bölgenin koruma sorunlarına değinilmiş, bölgenin geneli ve tek yapı bazında koruma onarımönerilerinde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.293
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi