Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 53
 İndirme 7
AVRUPA KOMŞULUK POLİTİKASI: AVRUPA BİRLİĞİ’NİN DOĞU KOMŞULARIYLA İLİŞKİLERİ
2019
Dergi:  
Akademik Hassasiyetler
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2004 yılında uygulamaya konulan Avrupa Komşuluk Politikası kapsamında Avrupa Birliği’nin Doğu Komşuları ile olan ilişkilerini incelemektir. Avrupa Komşuluk Politikası’nın ana amacı çevre ülkelerde istikrarın sağlanması ile demokratik dönüşüme ve ekonomik kalkınmaya katkı sağlamaktır. Avrupa Birliği, politikaya işlevlik kazandırmak ve Doğu komşularıyla işbirliğini geliştirmek amacıyla 2009 yılında Doğu Ortaklığı girişimini oluşturmuştur. Bu girişim, ortaklar arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini derinleştirmesi açısından dönüm noktası olmuştur. Çalışmada Doğu Ortaklığı girişiminde yer alan Beyaz Rusya, Ukrayna, Moldova, Gürcistan, Ermenistan ve Azerbaycan ülkeleri gelir seviyelerine göre kategorize edilerek incelenmiştir. Ayrıca, bu ülkelerin, liberal ekonomik unsurların ülkelerde ne ölçüde uygulandığını tespit eden ekonomik özgürlük endeksi ile Dünya Bankası tarafından yayınlanan yönetişim kalitesi açısından durum analizleri yapılmıştır. Avrupa Komşuluk Politikası çerçevesinde şekillenen ilişkiler değerlendirildiğinde Avrupa Birliği’nin Moldova, Ukrayna ve Gürcistan ile yoğun ekonomik ilişkiler kurduğu, diğer ülkelerle kıyaslandığında Gürcistan’ın hem ekonomik özgürlük hem de yönetişim kalitesi açısından daha iyi bir konumda olduğu sonucuna ulaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

AVRUPA KOMŞULUK POLİTİKASI: AVRUPA BİRLİĞİ’NİN DOĞU KOMŞULARIYLA İLİŞKİLERİ
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the relations of the European Union with the Eastern Neighbors within the framework of the European Neighborship Policy implemented in 2004. The main objective of the European Neighbourhood Policy is to ensure stability in the surrounding countries and to contribute to democratic transformation and economic development. The European Union established the Eastern Partnership initiative in 2009 with the aim of functioning the policy and improving cooperation with its Eastern neighbours. This initiative has been a turning point in terms of deepening economic and political cooperation between the partners. The study examined the countries of Belarus, Ukraine, Moldova, Georgia, Armenia and Azerbaijan that participated in the Eastern Partnership initiative by categorizing their income levels. In addition, the status analysis of these countries has been carried out in terms of the quality of governance published by the World Bank with the Economic Freedom Index, which determines the extent to which liberal economic elements are applied in countries. When assessed the relations formed in the framework of the European Neighbourhood Policy, the conclusion was that the European Union established intense economic relations with Moldova, Ukraine and Georgia, and that in comparison with other countries, Georgia is in a better position in terms of both economic freedom and quality of governance.

The European Neighborhood Policy: European Union’s Relations With Its Eastern Neighbors
2019
Yazar:  
Özet:

The aim of the study is to examine the relations of European Union with its Eastern Neighbors from the perspective of the European Neighborhood Policy launched in 2004. The main goal of the European Neighborhood Policy is to contribute to the democratic transformation and economic development of neighboring countries by providing stability. European Union started the Eastern Partnership initiative in 2009 in order to ensure effective function and to improve the cooperation with its Eastern neighbors. This intiative can be considered as a milestone in terms of economic and political cooperation between the partners. In this study, Belarus, Ukraine, Moldova, Georgia, Armenia and Azerbaijan, which take part in the Eastern Partnership initiative, were analyzed according to their income levels. Besides, situation analyzes of these countries were made in terms of governance quality issued by the World Bank and economic freedom index that determines the extent to which liberal economic elements are applied in the countries. When the relations formed within the framework of the European Neighborhood Policy were evaluated;it was concluded that European Union established intense economic relations with Moldova, Ukraine and Georgia had a beter position in terms of both economic freedom and governance quality compared to other countries.  

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akademik Hassasiyetler

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 476
Atıf : 1.063
2023 Impact/Etki : 0.221
Akademik Hassasiyetler