Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 6
I AM A STRANGER HERE, I AM FOREIGNER: WELL THEN WHERE AM I FROM?
2016
Dergi:  
Intermedia International E-journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, bir kitle iletişim aracı olarak sinema üzerinden farklı kültürel kavramlar arasındaki sosyal kimlik sorununu analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu bağlamda bu çalışma özellikle göç sorunu, ulusal değerler ve göçmenlerin uyum süreci gibi sorunlara odaklanmaktadır. Sosyal kimlik teorisine göre, birey bir gruba katıldığında, kendisini olumlu anlamda katıldığı o grubun kimlik özelliklerine göre pozitif yönde bir gelişim gösterir. Ancak birey grubun başarılarından gurur duyabildiği gibi, aynı zamanda grubu başka gruplar ile kıyaslayabilmekte ve söz konusu grubun statüsünü değerlendirebilmektedir. Bu çalışmanın örneklemini Avusturya’da doğup büyüyen ve 3.kuşak olarak adlandırılan 13 genç ile yapılan derinlemesine görüşmeler oluşturmaktadır. Avusturya’da Türkiye kökenli göçmen yönetmenlerin filmleri; Türkiye kültürünün geleneksel değerleri, bu kültürün Avusturya’daki değerlerle karşılaşmasını ve Türkiye’den Avusturya’ya göç eden göçmenlerin yaşamlarına odaklanmaktadır. Yönetmenlerin bu filmleri, Türkiyeli göçmenlerin yaşadıkları sıkıntılar ve yabancı bir ülkede karşılaştıkları uyum sorununu da gözler önüne sermektedir. Söz konusu filmler, göçmenlerin göç öncesi-esnası ve sonrasında karşılaştıkları kültürel olguları ve göçmenlerin bir noktadan sonra ne Türkiye ne de Avusturya kültürlerine ait olmadıklarını göstermektedir. Bu bağlamda bu çalışma 13 gencin kültürel yaşam pratiklerinin neler olduğuna odaklanarak, onların ne kadar Türkiyeli ne kadar Avusturyalı hissettiklerini açıklamaya çalışmaktadır. Anahtar Kelimeler: Türk-Avusturya Göç Filmleri, sosyal kimlik, göç, 3. kuşak

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Intermedia International E-journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 181
Atıf : 656
2023 Impact/Etki : 0.4
Intermedia International E-journal