Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 1
Halkla İlişkiler Uygulaması Olarak Medya ile İlişkiler: Konya Basını Örneği
2024
Dergi:  
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda kuruluşlar basında daha fazla yer alabilmek gerek yerel ve gerekse de ulusal basında yer bulabilmek için halkla ilişkiler alanından yararlanmaktadır. Kurum ve kuruluşlar için basın bültenleri medya ile ilişkilerde çok önemli rol oynamaktadır. Bu çalışmanın ana teması halkla ilişkiler ve yerel basın ilişkilerini ele almak ve halkla ilişkiler ajansları ve kurum içi halkla ilişkiler birimleri tarafından gönderilen basın bültenlerinin haber olarak değerlendirilme oranını ölçmektir. İçerik analizi ve derinlemesine mülakatın birlikte kullanıldığı bu çalışmada karma yöntem kullanılmıştır. Konya’da yayın yapan yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri ile basın bültenleri konusuna derinlemesine mülakat gerçekleştirilmiştir. Bu çerçevede Konya’da yayın yapan Merhaba Gazetesi’ne halkla ilişkiler ajansları, basın danışmanları ve halkla ilişkiler birimleri tarafından basın kuruluşlarına bültenleri ve bunların yayınlanma oranları içerik analizi yöntemi ile incelenmiştir. Basın bültenlerinin gönderilme oranı, günlere göre yayınlanma oranı, yazım formatı, yayınlanmama gerekçeleri gibi konular ele alınmıştır. 14 gün boyunca gönderilen 527 bültenin % 19,7’si haber olarak kullanılırken, % 80,3 ise sayfalarda haber olarak yayınlanmamıştır. Bültenlerin yayınlanmama gerekçeleri arasında gönderilen bültenlerin haber değeri taşımaması, reklam içermesi, geç saatlerde gönderilmesi, yazım hataları, görsel unsurların eksikliği gibi nedenler bulgulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

0
2024
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 597
Atıf : 3.361
2023 Impact/Etki : 0.241
Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi